Друштво

Вести из Бачког Петровог Села

Безбедност деце на интернету

Министарство трговине, туризма и телекомуникација већ трећу годину за редом, покренуло је кампању за промоцију корисне, креативне и безбедне употребе информационих технологија за ученике основних школа широм Србије. Међу тим школама били су и ученици Основне школе „Шаму Михаљ“ који су на петом часу организовано гледали представе на видео биму у две учионице. Ученици су врло пажљиво пратили представу у којој су глумили популарни глумци Бранкица Себастијановић, Вучић Перовић, и Предраг Васић. Кроз ситуације из свакодневног живота у којој интернет има велику улогу, ови глумци су на комичан и оригиналан начин приказали неке врлина и мане интернета. Сам назив представе „Како да најлакше упропастите свој живот он лајн“ био је довољно изазован да ученици радознало и са занимањем испрате истоимену топ листу. Представу су употпуниле и музичке нумере, наравно, на тему, интернета.
Утисци ученика су, да им је представа била занимљива и да су нешто научили. Остаје утисак, да је овакав вид едукације ученицима много ближи и интересантнији.
Избор спортисте године

Удружење грађана „За Бољи живот села“ и ове године ће по четврти пут организовати манифестацију „Избор најбољих спортиста села у 2018. години“. Формирана је и стручна комисија за оцењивање пристиглих предлога од стране спортских клубова из места а завршна свечаност предаје плакета и медаља најбољима, биће одржана у просторијама Дома занатлија, крајем месеца децембра.
Док лопта мирује…

Завршен је јесењи део првенства у Међуопштинској лиги Бачка Топола, Бечеј и Врбас, а наша два општинска представника заузели су средишњи део табеле у конкуренцији 10 екипа.
Фудбалери „црвено-белих“ са Тисе заузели су пето место остваривши пет победа, један нерешен резултат и три пораза. Екипа „плавих“ из Радичевића заузела је шесто место, остваривши четири победе и пет пораза. Поглед на табелу јасно говори, да су резултати наших представника могли бити и много бољи, али се оба клуба „муче“ са одржавањем редовних тренинга, јер су већина играча запослена и нису у могућности да се физички довољно припреме за тешке физичке напоре. Са друге стране, ту су и финансијски проблеми са којима се клубови нижег ранга „муку муче“ и зато су руководства оба клуба релативно задовољна постигнутим. Лопта тренутно у оба наша клуба мирује, руководства анализирају постигнуто и у границама својих могућности праве планове за наставак првенствене трке. Важно је нагласити, да ФК „Јединство“ ове године обележава веома значајан јубилеј, 105 година постојања клуба, који је веома скромно обележен, а боје овог клуба, у јесењем делу првенства бранили су: Абдулахи, Ј. Гаврић, Јакшић, Милованов, Анђелковић, Тобџић, Сиђи, Немет, Хегедиш, Јовичић, Н. Гаврић, Хусановић, Вендер, Булетин, Симендић, Грбић, Тот, Дабижљевић и Станојев.
Плаво беле боје екипе „Младости“ из Радичевић, бранили су: Вујанић, Гаврић, Ћук, Јекић, Колунџија, Винцилир, Олујић, Тепић, Марјановић, Ивковић, Божић, Никодиновић.