Политика

Заказана конститутивна седница СО Бечеј

Конститутивна седница Скупштине општине Бечеј у новом сазиву заказана је за 21. август ове године са четири тачке дневног реда: потврђивање мандата одборника, избори председника Скупштине општине и заменика СО као и постављање секретара Скупштине.

Потврђивање мандата биће обављено на основи извештаја Општинске изборне комисије о броју мандата за све одборничке групе. Након седнице биће и грађанима Бечеја јасније који су конкретно резултати преговора о постизборним коалицијама у општини Бечеј, на основу којих ће се и формирати одборничке групе, ко ће чинити владајућу коалицију а ко ће отићи у опозицију (ако је буде).

Да подсетимо: највише мандата освојила је Српска напредна странка (20), Савез војвођанских Мађара (11), Покрет за обнову Краљевине Србије (2), Социјалистичка партија Србије (2) и Војвођански фронт (1). Првом седницом ће председавати најстарија одборница у новом сазиву до избора новог председника СО, а то је Софија Радојевић, пензионерка из Бечеја са листе Српске напредне странке.

Као и пре избора биће примењене специјалне мере заштите и у новом сазиву. Одборници ће морати да држе одстојање у скупштинској сали, обавезне у маске и дезинфекција на улазу.