ДруштвоПолитика

56. седница СО Бечеј: смена старог и именовање новог директора Туристичке организације

У четвртак 20. фебруара одржана је 56. седница овог сазива СО Бечеј. Вероватно једна од најкраћих до сада. Председавајући СО Ненад Томашевић је на седници прочитао тачке дневног реда само са кратким паузама за гласање. Расправе није било ни по једној тачки дневног реда. По релативно хитном поступку, дан уочи седнице у овај дневни ред је накнадно уврштена тачка о смени директора и дела управног и надзорног одбора Туристичке организације Бечеј као и именовање новог в.д. директора. У самом документу о смени, сада већ бившег директора, Немање Карапанџића не стоје наведени разлози, исто важи и са УО и НО. Нови в.д. директор Туристичке организације је Братислав Мартиновић, технолог (за гас и нафту) који долази са места инжењера за заштиту на раду ЈП „Топлана“,  из овог предузећа долази и нови председник НО.

Одборници СО Бечеј су усвојили следеће одлуке: Одлуку о ангажоању екстерног ревизора завршног рачуна, Одлука о радном времену угоститељских и трговинских објеката, одлуку о томе са којих стајалишта у Данила Киша улици ће кретати аутобуси за приградска места, усвојен је План и програм рада УСАКО „Ђорђе Предин – Баџа“.  Донета је одлука и о неким кадровским изменама у изборној комисији. Усвојено је и неколико одлука о отуђењу парцела углавном у Бачком Петровом Селу, Милешеву и Бечеју.

На овој седници усвојен је и програм коришћења средстава за заштиту животне средине у износу од 18 милиона динара у 2020. години. За ову годину предвиђено је: 1 милион динара за прикупљање кабастог смећа, 1,2 милиона за санацију дрвореда у Золтана Чуке улици, 1 милион за разна мерења и истраживања (мерење буке, загађености земљишта, ваздуха и вода), 1 милион динара превиђен је и за уништавање амброзије и других штетих биљака, 10,2 милиона за уништавање комараца и крпеља, два милиона за одржавање парка „Стара Тиса“, 300 хиљада за Бељанску бару, 200 хиљада за дрворед храста у Бачком Петровом Селу, 200 хиљада за ЛАП за адаптацију на измењене климатске услове, 300 хиљада за сајмове, манифестације, 370 хиљада за едукацију деце и младих , обележавање значајних датума за заштиту животне средине.

На крају седице председник СО Бечеј и члан одборничка групе ПОКС-а, Ненад Томашевић, нам је рекао поводом смене директора Туристичке организације Бечеј, Немање Карапанџића, и дела УО и НО ове организације:

„Не мислим да ниједно кадровско решење утиче на то како ће Туристичка организација да ради. Показало се у претходном периоду да је ТО имала неколико директора и без обзира на то она је добила бројна признања за рад. Осим самог директора ми имамо планове које је донео Управни одбор уз трасе и смернице од стране локалне самоуправе а имамо тамо и запослене тако да не очекујем ништа спектакуларно овом сменом осим да Туристичка организација још боље ради него што је радила, а радила је добро. Од новог директора очекујем да још боље ради иако претходни свакако није лоше радио.“