Óbecse

Fogyatékkal élők szállítására szolgáló új kisteherautó az óbecsei Szociális Védelmi Központban

Az óbecsei Szociális Védelmi Központ e hónaptól hivatalosan is rendelkezik egy olyan speciális gépjárművel, amely alkalmas a testi fogyatékkal élő személyek szállítására. A 27.500 euró értékű adományt az Európai Unió finanszírozta, az Építsünk otthont közösen projekt keretén belül, melyet az Egyesült Nemzetek Szervezete Projektszolgáltatási Irodája hajtott végre. A speciális hidraulikus emelővel rendelkező  jármű  jelenleg az egyetlen ilyen típusú autó Óbecse községben.
– Már régóta szükség mutatkozik egy ilyen gépjárműre, amit maximálisan ki fogunk használni a községünkben. Ez által a falvakban lakó testi fogyatékkal élő polgáraink számára is elérhetővé tesszük a városi szolgáltatásokat, de a Szociális Védelmi Központ keretén belül működő Nappali otthonban is ki tudjuk majd használni a járművet – mondta Ivona Božović, a Szociális Védelmi Központ igazgatónője.
Az óbecsei Szociális Védelmi Központ nyilvántartásában 118 gyermek, 48 fiatal és 108 felnőtt testi fogyatékkal élő személy szerepel.
A polgármester a jármű átadásakor elmondta, hogy a helyi önkormányzat a közeljövőben az illetékes minisztériummal és a tartományi titkársággal együttműködve arra fog törekedni, hogy megszüntesse az infrastrukturális akadályokat községünk területén, melyekkel a fogyatékkal élők nap mint nap találkoznak.

D.P.