Óbecse

Spanyol, török, finn és lengyel diákok Óbecsén

Erasmus+ nemzetközi cserediák program az óbecsei Gimnáziumban

Az óbecsei Gimnázium február elején az Erasmus+ nemzetközi cserediák program keretén belül vendégül látott spanyol, finn, török és lengyel diákokat, akik az óbecsei fiatalokkal közösen valósították meg A víz–a Föld bolygó forrásainak látogatása elnevezésű projektet.
A programot az Európai Unió támogatta, célja pedig, hogy bővítse a tanulók ismereteit a környezetvédelemről, a klímaváltozásokról, és felelősségre nevelje őket az ökológia területén.
Az együttműködés folytatásaként az óbecsei Gimnázium tanulói májusban egy hetet töltenek  majd el Finnországban, októberben Lengyelországba utaznak, jövő évben pedig Törökországba és Spanyolországba látogatnak el. Az újonnan elsajátított dolgokon kívül a fiatalok elmondása szerint, rendkívül fontos nekik az is, hogy az ilyen és ehhez hasonló cserediák programok keretén belül megismerkedhetnek  más népek kultúrájával, szokásaival, új barátságokat köthetnek, és idegen nyelveket tanulhatnak.
Az óbecsei Gimnázium tanulói kiváló házigazdáknak mutatkoztak, a külföldi diákoknak megmutatták városunk jellegzetességeit, kulturális, turisztikai és történelmi nevezetességeit, kirándultak Újvidéken, látogatást tettek a Palicsi-tavon, és a Vodokanal Közvállalatban, ahol közelebbről megismerkedhetnek a víztisztítással, végezetül, mint a víz-központú projekt végeredménye, kísérleteket végeztek az SP laboratóriumban.

D.P.