Óbecse

Augusztus 19-én lesz a Szent István-napi főzőverseny

A hagyományokhoz híven az idén is nagyszabású rendezvénnyel készülnek a szervezők a Szent Istvánnapok megünneplésére. A kétnapos rendezvényre augusztus 18-án és 19-én kerül sor a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör szervezésében.

„Pénteken, augusztus 18-án lesz a kenyérszentelés és az ünnepi műsor, ahol magyarországi sztárvendégek is fellépnek majd. A műsor most áll össze. Szombaton, augusztus 19-én kerül sor a hagyományos Szent Istvánnapi főzőversenyre, amelyet az idén is a Nikola Tesla utcában tartunk meg” – mondta Ricz Róbert, a kultúrkör elnöke. A két fős csapatok augusztus 15-éig munkanapokon 8 és 13 óra között jelentkezhetnek a főzőversenyre a kultúrkör irodájában. A nevezési díj 3500 dinár, a csapatok 3 kg disznóhúst, hagymát és két kötényt kapnak, míg a tüzelőt mindenki maga biztosítja. „Eddig minden évben marhapörköltet kellett főzniük a csapatoknak, az idén azonban nem tudtunk megfelelő minőségű és árú üszőhúst biztosítani, ezért döntöttünk a sertéspörkölt mellett. Természetesen az idei évben is zenekar szórakoztatja majd a főzőcsapatokat, de meglepetés-koncerttel is készülünk arra az időszakra, amíg a zsűri kóstolja a finom pörkölteket”, mondta Ricz Róbert, aki azt is hozzátette, hogy a legsikeresebb szakácsokat értékes nyeremények és érmek várják.

A főzőverseny alatt a gyermekeknek színes programot szerveznek, amelyek a Petőfi Sándor Általános Iskola udvarában lesznek megtartva. „Tervezünk gyermek-koncertet és bábelőadást, lesznek ügyességi játékok és kézműves foglalkozások, ezen felül ingyenes palacsinta, ugrálóvár és csúszda várja a legfiatalabbakat a főzés ideje alatt”, tette hozzá Ricz Kasziba Beáta, a kultúrkör munkatársa.