Óbecse

Befejezte pályafutását Szilágyi Csaba

Pontot tett aktív sportpályafutására Szilágyi Csaba: az óbecsei úszó a belgrádi Milan Gale Muškatirović Uszodában megrendezett revüfutamon búcsúzott: az 50 méteres távon Szilágyit a válogatottbeli társai kísérték. Az óbecsei úszóval együtt ugrott a medencébe Uroš Živanović, Lakatos Krisztián, Uroš Nikolić, Velimir Stjepanović, Anja Crevar és Andrej Barna. Az utolsó futamot Szilágyi családja, felesége, a Szerb Olimpiai Bizottság, valamint a Sport-és Ifjúságügyi minisztérium képviselői és szépszámú közönség tekintette meg, akik vastapssal búcsúztatták a kiváló úszót.

Szilágyi Csaba 50, 100 és 200 méter mellen is országos csúcstartó: négy olimpián vett részt, Európa-és világbajnokságokon is szerepelt a döntőkben. A legnagyobb sikere a kontinensbajnokságon szerzett bronzérem, amelyet a kismedencés Ebn szerzett 50 méter mellen 2009-ben a törökországi Isztambulban.

A Mediterrán Játékokon és az Univerziádén is érmet szerzett, míg az ifjúsági korosztályban Eb-aranyérmet nyert 100 méter mellen, 50 méter mellen pedig világbajnoki ezüstérmes volt.

Mivel Szilágyi Csabának a szerb mellett magyar állampolgársága is van, így Magyarországon is ő tartja az 50 és a 100 méteres mellúszás országos csúcsát.

F.R.