Друштво

Бенефит концерт бр. 3 за фестивал „Илузије слободе“

У суботу 25. марта у Позоришном клубу одржаће се још једном концерт за прикупљање средстава за одржавање фестивала „Илузија слободе“ у јуну месецу ове године.

На овом трећем по реду бенефиту на ступају два бенда и то Casillas из Новог Сада који свирају noise rock и Downstroy из Кикинде који је жанровски представник groove metala.

Будући фестивал као и овај бенефит организује екипа из The Mighty Mighty Bechejs. Два догађаја које организује ова екипа одржаће се у јуну и биће самофинансирани од стране организатора прикупљањем средстава кроз овакве свирке и догађања у наредним месецима.

Mikrofonija 2023 је концерт који се организује у част 20 година од прве Mikrofonijе, фестивала који је обележио почетак новог миленијума на бечејској алтернативној сцени. Дана 16. јуна пред бечејском публиком ће наступити Overdrive, Музика полуделих, Debeli precjednik из Осјека … биће то велики фестивал панка и другог/другачијег и алтернативног звука.

Када је сам фестивал „Илузије слободе“ он ће бити одржан 17. јуна у Медењачи на салашу The spirit of Schultz. Тог дана одржаће се представа за децу са коњима,  интерактивне радионице, галерија слика, библиотека-читање прича уживо и др. У оквиру овог фестивала већ је договорена и промоција књиге Дамира Павића Септика, уметника из Суботице, анархисте, који већ четири деценије ради и опстаје у зони андерграунда. Увече тог дана биће оргганизовани концерти ауторских алтернативних бендова (београдски Крах, Тандркаџија и других) неких познатих бендова Бечејцима али и неких нових и још много занимљивих пропратних програма у оквиру панка који ће бити организован на салашу.