Друштво

Црвени крст Бечеј: Помоћ за младића који је остао непокретан

Бечејски огранак Црвеног крста позвао све грађане Бечеја да им се прикључе у хуманитарној акцији која ће бити реализована у простору Градског позоришта Бечеј у среду 5. априла од 8 до 12 часова.

Хуманитарна акција организује се за лечење Себастиана Береца, младића од 22 године, који је тешко страдао у саобраћајној несрећи, само зато што се у том моменту налазио у возилу. Прикован је за кревет, без могућности да се стара о себи, бори се за опоравак. Није у могућности да направи покрет, не говори, не може самостално да се храни, него путем сонде. Помоћ је неопходна, како њему, тако и његовој петочланој породици.

Црвени крст Бечеј је у уторак 14. марта однео први контингент помоћи породици и Себастијану (пелене, храну, спреј против декубитус рана) који ће у наредних месец дана моћи да подмири потребе неге и исхране. Овој Хуманитарној акцији већ су се придружили и запослени апотеке «Бену» из Бечеја као и ресторан «Галерија» који су обезбедили преостале артикле у виду шприцева за исхрану, завоја, газа и др. Апотека Деметра је обезбедила још један контингент пелена и спреја против декубитус рана, што ће бити довољно за следећи месец.

Акција се наставља и Црвени крст позива грађане и при-вреднике да заједнички помогну овом младићу и његовој породици.