Спорт

Битан меч са Сомбором

Како је и најавио Никола Џигурски тренер-играч Мушког одбојкашког клуба Бечеј, утакмице петог и шестог кола Друге републичке лиге групе Север су биле изузетно неугодне за младу бечејску екипу пошто су у сударима са екипама из самог врха табеле забележена два пораза. Прво је у петак 9. новембра у хали УСКАО „Ђорђе Предин-Баџа“ екипа Кулпина успела да однесе цео плен резултатом 3:0 (26:24:,25:22, 25:22), а потом су Бечејци поражени и на гостовању у Зрењанину екипи Пролетера идентичним резултатом 3 :0 (25:19, 25:10, 25:16).
Након шест кола Бечејци заузимају шесто место на табели са осам бодова, два више у односу на Сомбор. Први је Кулпин са 17 бодова, други Дунав Волеј из Новог Сада са два бода мање, док треће место заузима Пролетер који је сакупио 14 бодова.
–У претходне две утакмице забележили смо два убедљива пораза, а посебно нам је на опрез указао овај други, против екипе Пролетера. Противници су били за респект али је наш већи отпор изостао. Наравно да је то карактеристика младих екипа као што је наша и да се права слика види тек у јачим утакмицама али сигурно је да можемо боље, што ћемо свакако пробати да покажемо у другој полусезони. Сада се окрећемо нама изузетно битним утакмицама
које играмо на нашем паркету. Прва са екипом Сомбора, коју смо на захтев гостију померили за среду 28. новембра и након тога већ у суботу, 1. децембра, дочекујемо другопласирани Дунав Волеј из Новог Сада. Утакмица са Сомбором је свакако битнија јер је то екипа која је пласирана једно место иза нас и против које ћемо сигурно тражити добар резултат, јасан је Никола Џигурски, тренер МОК Бечеј.

Синиша Ерак