Спорт

Борба за средину табеле

Након зимске паузе у припреме за почетак другог дела сезоне у оквиру Друге Републичке лиге Север кренули су и одбојкаши Бечеја. Старт такмичарских изазова је планиран за 9. фебруар када ће наша екипа покушати да реализује добре наступе као у првом делу првенству, када су остварили зацртани циљ и забележили скор од пет победа и четири пораза што им је гарантовало пласман у средину табеле, тачније на шесто место.
– Први тим је стартовао са припремама пре три недеље, али од почетка нажалост нисмо били комплетни због повреде Радованова, а од скоро и Коковића. Остатак екипе је у солидној форми али од опоравка поменутих повређених играча ће зависити у каквом ћемо саставу наступити следећег викенда у Новом Саду против домаћина Војводине НС Семе. Свакако ћемо бити ослабљени у том мечу, јер већ знамо да ће због приватних обавеза сигурно изостати Веселин Џигурски, тако да ће први меч у у другом делу сезоне бити велико искушење за нашу екипу. Након утакмице у Новом Саду долази нам Партизан из Бача, где се надамо да ћемо бити комплетнији и да ћемо успети да покажемо оно што најбоље знамо, казао је Никола Џигурски играч-тренер Мушког одбојакшког клуба Бечеј.
Говорећи о амбицијама клуба он је истакао да ће главни задатак екипе бити опстанак у лиги за чега ће им највероватније бити довољне четири победе до краја првенства.
– Све преко тога биће одличан резултат. Радимо у тешким околностима због проблема са повредама и изостанцима са тренинга, тако да могу слободно рећи да је ова година је најтежа у ближој историји клуба и биће успех ако је завршимо на средини табеле, завршио је Џигурски.

Синиша Ерак