ДруштвоПолитика

Брендирање општинских возила

Бечејско удружење младих је ове недеље заједно са Општином Бечеј урадило акцију брендирања службених аутомобила. Циљ ове акције је да јавност има увид у кретање и коришћење службених аутомобила. Начелник општинске управе Зоран Ковач је присуствовао брендирању аутомобила најпре инспекцијске службе, а дан након тога су брендирана и луксузнија возила из општинског возног парка. Зоран Ковач је појаснио да свако службено возило поседује идентификацију за точење горива и рекао да је у овој акцији брендирано укупно 9 аутомобила док је једно возило у том тренутку било на поправци.

„Ово је начин да општина Бечеј превентивно делује у смислу ограничавања функционера у коришћењу ресурса уочи избора на сва три нивоа који се очекују за око два месеца“ – рекао је начелних Зоран Ковач.

Александар Ђекић испред БУМ-а је рекао о овој акцији:
„ Циљ ове акције је повећање транспарентности у раду локалне самоуправе, јер нам се ближе предстојећи локални, пок-рајински и парламентарни избори. Желимо да превентивно покушамо да делујемо на потенцијалне злоупотребе службених возила за било које активности ван рада локалне самоуправе. Ми смо пре двадесетак дана послали допис председнику општине Бечеј са појашњењем и локална самоуправа је препознала то као позитивну акцију и ево сада заједнички реализујемо ову активност. Грађани ће на овај начин моћи да виде како се сва возила крећу у току радног времена, али евентуално и ван радног времена општинских служби. Уз допис који смо послали председнику тражили смо и списак сви службених возила по Закону о слободном приступу јавним информацијама као и њихову километражу, потрошњу горива. Поред тога тражили смо и допуну информација: тражили смо и увид у путне налоге за свако возило. Све ово сматрамо као још један од корака као још већој контроли употребе службених возила у локалној самоуправи. На овај начин грађани ће моћи да уколико примете неку злоупотребу да фотографишу возило, окаче на друштвене мреже и да возило одмах буде идентификовано као службено.“