Друштво

БУМ: Отворен позив за учешће на пројекту „Креативни млади за активну заједницу“

Бечејско удружење младих отворило је позив за младе са територије општине Бечеј за учешће на пројекту „Креативни млади за активну заједницу“. Јавни позив је отворен до 9. септембра путем линка који се налази на сајту организације.  Селектовани учесници/це ће бити обавештени најкасније до 11. септембра.

Овај пројекат намењен је младима старости од 18 до 30 година са територије општине Бечеј, а посебно охрабрујемо младе из Бачког Петровог Села и Бачког Градишта да се пријаве.

Пројекат има за циљ развој знања и вештина за активно учешће младих и креирање промена у заједници кроз методологију дизајнерског размишљања. У основи ове методе јесте развој емпатије, самоемпатије и креативног самопоуздања код младих, на забаван и интерактиван начин, а након радионица млади учесници и учеснице програма ће имати прилику да стечено знање примене у пракси.

Пројекат се реализује од 15. септембра до 30. новембра. Програм је бесплатан, а постоји могућност покривања путних трошкова учесника/ца који долазе из сеоских средина.

Радионице води полазница НАПОР обуке за омладинске раднике и раднице, Гордана Адамов.

За све додатне информације стојим вам на располагању путем мејла gordana@bum-becej.org и на број телефона 064 419 4744.

Пројекат “Креативни млади за активну заједницу” је настао у оквиру програма обуке за омладинске раднике/це коју реализује Национална асоцијација практичара/ки омладинског рада – НАПОР у оквиру пројекта Немачке развојне сарадње “Перспективе за младе у руралним срединама у Србији” који спроводи ГИЗ у сарадњи са Министарством туризма и омладине Републике Србије.