Чизкејк од бундеве
За тесто:
2 јајета, 1 кашика павлаке, 100 грама путера, 3-4 кашике шећера, корица од једног лимуна, 1/2 кашичице соли, бундева зачини (мешавина цимета, млевеног каранфилића, ђумбира, мушкатног ораха) по укусу, брашна по потреби колико је потребно да се направи мекше тесто али да се одваја од страница посуде (око 500 грама), прашак за пециво
Све заједно умесити у компактно тесто, ставити у врећицу и оставити у фрижидер на пола сата.
Тесто развити и ставити на дно округле тепсије за пите и торте и залепити на странице. Кору ставити у рерну да се допола испече (да добије светлије златну корицу одгоре) – 15 минута.
Фил:
Бундеву већу (крушколику) преполовити, извадити семенке исећи на комаде, мало попрскати уљем и ставити у тепсију са пек папиром у рерну да се пече на 180 степени док не буде мекана (око пола сата). Након печења мало прохладити и одстранити кору и испасирати.
500 грама несланог крем сира или швапског сира помешати са 200 грама милерама, 4 жуманца, 200 грама шећера и додати пасирану бундеву, зачинити бундева зачином по укусу и полако умешати пену од 4 беланцета.
Извадити допола печену кору, сипати фил на њу и ставити у рерну да се пече још 30-45 минута на 180 степени, повремено проверите. Кад је готово треба да добије браонкасту корицу горе али да средина и даље буде мекша на додир. Водите рачуна да је је скроз не исушите и препечете.
Оставите да се потпуно охлади на собној температури а затим ставите у фрижидер на неколико сати. Вреди сачекати.