Друштво

Вeсти из Бачког Петровог Села: Јесења разгледница

Дом културе неће прокишњавати
У току су радови на делимичној ревитализацији Дома културе, који се по речима секретара месне заједнице „8. октобар“ Магдолне Пеце у овом обиму обављају после скоро 10 година. Средства су обезбеђена из буџета Општине Бечеј, а поред поправке крова, сада се врши унутрашње кречење појединих просторија и фарбање, а у целу акцију су укључени и родитељи и чланови свих културно уметничких друштава, које током године користе Дом културе за своје пробе и наступе.
Секретар Месне заједнице „8. октобар“ Магдолна Пеце је на крају за наш лист изјавила, да је грејање током зиме обезбеђено, али се пре тога мора извршити контрола гасне коморе, која ће бити обављена на време.

Закрпљене рупе на путевима
Грађани, а поготово возачи аутомобила и трактора, коначно су одахнули, јер су ових дана извршени радови на крпљењу „ударних рупа“ у улици Др Имре Киша и на Тополском путу у дужини од 10 километара. Тако ће пољопривредници, много лакше транспортовати своје производе, а и многима ће бити скраћен пут до села Пољаница. Крпљење још није завршено, али су наведена главна улица и Тополски пут били „приоритети“.

Бајке и слаткиши за малишане
Чланови Удружења грађана „За бољи живот села“ добровољним прилозима сакупљали су средства за куповину слаткиша и бомбона за малишане из вртића „Чаролије“ које функционише у склопу Дечје установе „Лабуд Пејовић“.
Вртић „Чаролија“ у улици Патријарха Вићентија 58 има 18 полазника којима је Јанош Жолнаи поделио и по књижицу српских бајки и обећао да ће до краја године бити још изненађења од стране овог удружења грађана. Васпитачица Ивана Божин се најлепше захвалила на поклонима изразивши радост што неко у селу такође води бригу о малишанима.
Ј.Ж.