Друштво

Радионице за младе – Организуј се за заједницу

Европски омладински центар Војводине у сарадњи са Канцеларијом за младе општине Бечеј је у Бечеју одржао две радионице у оквиру пројекта “Организуј се за заједницу”, у којима су учесници били ученици Економско-трговинске школе и Техничке школе.

Овај пројекат спроводи се 2018., 2019. и 2020. години у оквиру имплементације програма и активности дефинисаних апликацијом Града Новог Сада, Омладинске престонице Европе Нови Сад 2019. године  (ОПЕНС 2019) који је Влада Републике Србије прогласила пројектом од националног значаја, а који је подржан од Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, Министарства културе и информисања,  Владе Републике Србије.

Активности и теме које су обухваћене на радионицама имају за циљ да информишу младе људе како да најуспешније и најлакше заступају своје интересе кроз омладински активизам, унапређујући квалитет живота младих, као и њихово остваривање права и једнаких могућности учешћа у различитим областима друштвеног живота. Радионице су кроз интерактивне активности ставиле фокус на оснаживању младих да активно учествују у било ком облику активизма и на тај начин да допринесу доношењу одлука које су од значаја за њихову будућност и побољшању њиховог положаја у друштву.