Друштво

Црвени крст Бечеј: Акција добровољног давања крви у Бачком Петровом Селу

Прва акцијa добровољног давања крви која је ове године одржана у Бачком Петровом Селу организована је овог пута у сарадњи са удружењем „Млади за наше село“.

Ова омладинска организација је веома активна у селу и чини окосницу социјалног живота у овом месту и окупља велики број младих мештана. У просторијама које су прошле године обновљене и уређене од стране Канцеларије за младе општине Бечеј од сада па надаље ће се сваки пут у организацији бечејског Црвеног крста одржавати ове акције добровољног давања крви.

Иначе, треба напоменути, у целој Војводини је тренутно организована велика акција прикупљања крви ради одржавања стабилних залиха па је и Завод за трансфузију крви позивао и апеловао на добровољне даваоце свих крвних група уколико су здрави, да дају крв првом наредном приликом која се укаже. Све крвне групе су неопходне, поручили су из Завода за транфузију крви Војводине.

Током ове акције у Бачком Петровом селу одазвало се 45 грађана, од којих је њих 37 и дало крв. Међу добровољним даваоцима било је 8 жена.

фото: ТВ Бечеј