Друштво

Црвени крст Бечеј добио нови аутомобил као донацију

У понедељак, 20. фебруара 2023. године, на Новосадском сајму у Мастер хали, Црвени крст Војводине је одржао церемонију уручивања кључева за 22 аутомобила организацијама Црвеног крста из општина са територије АП Војводине. Црвени крст Војводине је обезбедио донацију од Црвеног крста Горње Аустрије за набавку 17 половних аутомобила, а 5.000 еура је дато Црвеном крсту Сремска Митровица, као подстицај, да град определи додатна средства за куповину новог возила. Покрајинска влада дала је подршку за куповину 3 половна аутомобила и Општина Стара Пазова је донирала 2 половна аутомобила.

Црвени крст Бечеј је добио аутомобил први пут од када је организација основана. Ово ће црвеном крсту Бечеј олакшати рад, посебно када пристигну пакети помоћи. Ово ће запосленима и волонтерима омогућити да се корисницима директно испоруче пакети и да се без чекања и позајмице возила акције што ефикасније одвијају. Само возило је већег капацитета и има могућност да се користи за доставу помоћи.

Црвени крст са поносом истиче да ће ова донација, изузетно много допринети бржој реализацији хуманих активности, а све у интересу људи којима је помоћ и подршка Црвеног крста неопходна.

Акције добровољног давања крви

Из локалне организације Црвеног крста напомињу да када су акције добровољног давања крви у питању сваки пут је све више давалаца. У просеку се на свакој акцији у граду сакупи и до 120 јединица крви. Претходна година је била посебно успешна и ту су поред Бечеја и акције на још две локације, у Градишту и Петровом Селу доста помогле. У граду је ове године већ одржана једна акција и то 22. фебруара на коју се одазвало чак 134 особе које су дале крв, од тога 35 жена. Апсолутни рекорд је постигнут и са бројем нових давалаца крви, овог пута 19 углавном младих људи се прикључило акцији.

Следеће акција добровољног давања крви у организацији Завода за трансфузију крви Војводине и Црвеног крста Бечеј заказана за 17. март у Бачком Петровом Селу.