Култура

Градско позориште Бечеј: Ускоро нова премијера представе

У Градском позоришту у Бечеју у припреми је нова представа у продукцији ове установе. Ради се о дуодрами „Двоје“ енглеског писца и драматурга Џима Картрајта. Картрајт је добитник великог броја награда, његови текстови веома су популарни на сценама широм света. Књиге и драме су му превођене на 40 језика и већ деценијама се изводе како у позориштима тако и на телевизији, радију па и на филму.

За сада су у току пробе, премијера се планира средином априла а представа ће, што је својеврсна иновација, бити играна у Позоришном клубу. С обзиром на тему представе ово је одличан амбијент јер је у питању однос и прича брачног пара који су власници паба и који током представе играју себе али и ликове својих посетилаца. Ова представа је на сценама широм света често различито играна, тумачена и биће занимљиво видети како ће то бити постављено овог пута у интерпретацији и визији редитеља Игора Павловића али и двоје бечејских глумаца, Симониде Мандић и Срђана Кнера.

Колико смо упознати биће то и премијера у Србији јер према сазнањима које имамо овај текст није до сада игран на нашим сценама.