Друштво

ЦСР: Бесплатно саветовалиште за психолошку помоћ због последица пандемије

Обавештавамо Вас да је у оквиру Центра за социјални рад Бечеј започета реализација пројекта „Пружање психолошке помоћи и подршке особама у кризи због последица пандемије изазване вирусом КОВИД-а 19“. Пројекат је подржан од стране Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

Пројекат је осмишљен као проширење постојеће услуге Саветовалиште за брак и породицу, тако што ће се помоћ и подршка особама у кризи због последица КОВИД пандемије пружати за грађане сваког уторка и четвртка од 16 до 19 часова. Услуге Саветовалишта се заказују унапред на број телефона 063/101 66 88. Постоји могућност анонимног саветовања путем СМС порука, путем апликације Вибер (исти број телефона), као и интернет саветовање (путем сајта Центра за социјални рад Бечеј http://csrbecej.org/).

Услуге Саветовања пружају два лиценцирана психолога, запослена у Центру за социјални рад Бечеј, са дугогодишњим искуством пружања помоћи и подршке особама у кризи, као и на основу широког спектра интервенција пружених грађанима за време и након пандемије.

У Саветовалиште се могу јавити сва лица која препознају да трпе неки вид психолошких последица пандемије: изложеност изолацији, страхове, нарушено поверење, самоћа, исцрпљеност, појачан стрес, недостатак социјалних контаката, губитак радног места, депресија и друго.

Све услуге Саветовалишта су потпуно бесплатне.

Све додатне информације можете добити на број телефона 069/166 01 41.