Делимично задовољни урађеним

ФУДБАЛ – СРПСКА ЛИГА ВОЈВОДИНА

Иза фудбалера ОФК Бечеј 1918 је фудбалска јесен која је у сваком погледу била несвакидашња. Услед пандемије Корона вируса наши фудбалери били су лишени подршке навијача са трибина, па су све утакмице одигране у једној камерној атмосфери, већина би рекло нефудбалској. Осим тога протеклу полусезону је обележио и веома лош старт Бечејаца који су, иако су најављивали борбу за горњи део табеле, након деветог кола били предзадњи што је довело до тога да тадашњи шеф стручног штаба Милан Белић да оставку на ту функцију. Након њега екипу је кратко водио Милош Андрић, члан управе клуба задужен за спортска питања, да би решење око именовања шефа стручног штаба са потребном лиценцом пронађено у Страхињи Васковићу из Новог Бечеја. Осим њега у стручни штаб је поред поменутог Андрића ушао и Далибор Новчић, па је екипа до краја полусезоне ипак поправила игру и самим тим и пласман на табели. Након 19. кола Бечејци заузимају 11. место са 27 бодова и скором од по осам победа и пораза и три нерешена исхода.
Крај фудбалске јесени, утисци о учињеном и жеље и планови током зимског прелазног рока теме су о којима смо обавили разговор са Милошем Андрићем, задужени за спортска у управи нашег клуба који је изнео своје виђење протеклог такмичарског циклуса.
– Мишљења сам да са једне стране можемо да будемо задовољни, а са друге стране не учињеним у овој полусезони. Када кажем да можемо да будемо задовољни то мислим из разлога што смо након деветог кола имали само седам бодова и што смо били у једној врло незавидној ситуацији а на крају смо то исправили. Са друге стране незадовољство се огледа у томе што мислим да смо могли више у неким утакмицама које су уследиле после лошег старта. Правили смо добре серије резултата али нам је фалила можда та једна утакмица, та нека добра партија против реално, ако смем да кажем слабијих екипа од нас, где смо по правилу правили корак уназад. Да смо освојили бар још пет или шест бодова био бих много задовољнији, почео је причу Милош Андрић.
Да ли се то незадовољство огледа на утакмице на домаћем терену?
– Мислим да смо превише бодова изгубили кући. Поред тога што смо губили кући, у тим утакмицама смо јако лоше играли. То нису биле оне утакмице када одиграш добро а не победиш него смо изгледали лоше играчки а тако смо пролазили и резултатски, искрен је „универзалац“ управе бечејског клуба, који је протекле полусезоне поред функције у управи и тренера голмана, игром случаја и обављао функцију тренера прве екипе у два кола.

Нови шеф струке до краја године?

Да ли ће управа клуба током зимске паузе радити на томе да појача екипу, како би се на пролеће избегла борба за опстанак пошто из лиге испада сигурно шест а вероватно и више екипа?
– На почетку сезоне смо наспрам играчког кадра проценили да би ми требали да будемо у горњем делу табеле или у некој „златној“ средини. Сада на крају полусезоне нисмо задовољни како бодовима тако ни тренутним местом на којем се налазимо. Мислим да смо у врло специфичној ситуацији али и доста клубова је ту око нас. Реално, осим Младости која је убедљиво прва и можда ОФК Вршца, све остале екипе не могу да кажу са сигурношћу да им је обезбеђен опстанак. Са друге стране, када се погледа доњи део табеле где се сада чини да су неке екипе већ испале, ја не бих ту никог прерано отписивао. Дугачак је прелазни рок, има још 19 утакмица да се одигра и свака екипа у томе види шансу. Што се нас тиче наравно да ћемо се потрудити да у наредном периоду променимо неке ствари и позиције у тиму за које смо видели да нису биле на завидном нивоу, да доведемо адекватна појачања и да уђемо спремни у наставак првенства, јасан је Андрић.
Иако је трочлани стручни штаб доста солидно водио прву екипу да ли се тражи нови шеф стручног штаба за пролећни део сезоне?
– Сви ми из овог трочланог стручног штаба ћемо сигурно остати а што се тиче првог тренера ми смо у потрази за њим. Ипак, не бих да звучим превише препотентно и арогантно али мислимо да не може ни свако да буде тренер нашег клуба. Трудићемо се да доведемо неко право фудбалско име које има ауторитет, које има знање и које има искуство и за које проценимо да у овој ситуацији може највише да помогне нашем клубу и екипи. Наравно да интензивно радимо на томе, већ постоје кандидати са којима разговарамо и ја се искрено надам да би требало да до краја ове године промовишемо новог шефа стручног штаба, наговестио је прву промену члан управе нашег клуба задужен за спортска питања.
На крају ове веома несвакидашње и изузетно захтевне године како би оценили урађено и остварено у бечејском фудбалском клубу?
– Када се погледа цела година, а у светлу ове целе ситуације мислим да морамо да будемо задовољни. Када то кажем стварно морам да искористим прилику да се захвалим општини Бечеј на челу са председником Драганом Тошићем и свим људима из Управног одбора клуба који су свако на свој начин, у складу са неким својим могућности помагали да урадимо већину оног што смо зацртали. Клуб је на здравим ногама, а у неком наредном периоду имамо и пуно веће амбиције, мада мислим да је у овом тренутку ово нека наша реалност. Завршили смо терен са вештачком травом, трудићемо се да дигнемо инфраструктуру на још један виши ниво и ја се надам да ћемо у наредним годинама покушати да пробамо да вратимо ОФК Бечеј 1918 тамо где му је по мени и место, а то је и виши ранг од овог у којем се тренутно налазимо, завршио је Милош Андрић.

С.Е.