Друштво

Дневни боравак прославио свој други рођендан

Дневни боравак који ради са децом са сметњама у развоју  при Центру за социјални рад прославио је свој двогодишњи рад приредбом и представом пред препуном великом салом Градског позоришта. Корисници дневног боравка су извели приредбу под називом „Један смо свет“, веома леп и шарен програмски концепт осмишњен од стране самих корисника и њихових ментора у Боравку и волонтера. Они су кроз песму, игру, позоришне тачке и рецитације али и кроз процес целокупне продукције (сценографија, костими и све остало) представили свој рад у оквиру овог програма својим родитељима и најближима али и свим осталим гледаоцима у сали.

Након приредбе глумци, плесачи, рецитатори су били видно задовољни како је прошла „премијера“. У разговору са новинарима рекли су да су веома задовољни колико су научили колико су пуно труда уложили да увежбају и овако успешно изведу представу. Обећали су да ће се трудити да буду још успешнији. Највише хвале корисници Боравка имали су за своје менторе Жељка и Николину.

Жељко Бошњак је координатор Дневног боравка, он свакодневно ради са корисницима. „..ја сам веома задовољан и изнененадили су и мене колико су били добри на сцени. Показало се на сцени колико њима значи ова представа и колико су труда уложили. Ово је прошло и ми ћемо узети један дан паузе па настављамо, следи нам Дечија недеља, па јавни часови за средњошколце, за едукацију о волонтерском програму и раду у Дневном боравку па онда Дан толеранције и даље …“

Директорица Центра за социјални рад Ивона Божовић је веома задовољна и срећна колико успешно је изведена ова приредба, колико су корисници били успешни на сцени и како овај Дневни боравак успешно ради већ  две године. Она је рекла да сматра за своју обавезу да Боравак има пуну подршку Центра и да обезбеди средства да се омогући успешан рад па да и следеће године буде овако лепо прослављен рођендан.