Óbecse

Dr. Koncz Gyula lett az év vajdasági családi orvosa

Az óbecsei dr. Koncz Gyula, a péterrévei egészségház vezetőorvosa lett az év vajdasági családi orvosa. A közel 2500 személy háziorvosaként is dolgozó orvos a díjat a múlt héten vette át Budapesten a Magyar Tudományos Akadémián.
Kinka Erzsébet, az óbecsei képviselő-testület elnökhelyettese a felterjesztő, azaz az óbecsei önkormányzat nevében a díjátadó ünnepségen többek között az alábbiakkal jellemezte dr. Koncz Gyula munkásságát:
-Átlagában havonta 750-800 felnőttet és 150-200 gyermeket vizsgál meg, mert a falunak nincs külön gyermekorvosa. Évi szinten 5-10 szülést is levezet, mert néha a leendő anyuka túl ráéerős, elszámítja magát…Évente 550-600 alkalommal vizsgál beteget a rendelőn kivül, ebben benne vannak a sürgős esetek és a szerencsetlenségek helyszínein a sörgősségi ellátás is. Ismeri a betegeit, igyekszik mindenkivel bizalmi viszonyt kialakítani, de a fiatalabb kollégáival is jó, baráti kapcsolatot tart fent, akiknek igyekszik sok olyan tapasztalatot átadni, amit tankönyvekből megtanulni lehetetlen. Nem veszti el a betegek és a szakmája iránti szeretetét. A segíteni akarás naponta megtapasztalható a munkájában, de ha szükséges, a humorát is beveti a gyógyulás érdekében – hangzott el Budapesten.
Az „Év Családorvosa a Kárpát-medencében” díj célkitűzése elismerni a példaértékű, páciensek érdekében tett mindennapi megelőző és gyógyító családorvosi tevékenységet. A díjat a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete hozta létre és gondozza.
F.R.