Спорт

Две златне медаље Матеје Молнара

Овогодишњи циклус Мини кајак и пионирске лиге Србије почео је првим колом које је одржано у Београду у недељу 20. маја. Ове године ће се у Мини кајак лиги Србије возити четири кола у којима ће се такмичити девојчице и дечаци 2005, 2006. 2007. и 2008. годишта, док ће се у пионирској лиги такмичити деца рођена 2004. године.
Кајак кану клуб Бечеј ће и ове године тражити своје место у врху такмичења најмлађих такмичара наше земље а тренер Владислав Живановић ће имати задатак да још једну генерацију почетника уведе у такмичарске изазове. Он ће од ове године бити задужен за рад са миникајакашима и пионирима, док ће са старијим узрастима радити тренер Дејан Терзић, прослављени репрезентативац наше земље.
Што се тиче постигнутих резултата у првом колу, најуспешнији су били најмлађи миникајакши нашег клуба, тачније Матеја Молнар који је успео да се окити са чак две златне медаље. Он је у дисциплини МК-1 на 1.000 метара у 2008. годишту заузео прву место а његов клупски колега Залан Сирбик је био шести прошао кроз циљ. Одличан наступ два млада такмичара употпунили су настпупом у трци двоседа на 500 метара где су се потпуно заслужено попели на највиши степеник победничког постоља.
Бронзану медаљу у МК-1 на 1.000 м у најстаријем 2005. годишту освојио Штевин Масимо, док је Урош Грујић у тој трци заузео 12. место. Њих двојица су у МК-2 500 м заузели четврто место.
Филип Басарић је у МК-1 на 1.000 метара у 2006. годишту заузео седмо а Ђерђ Ластовић је у тој дисциплини заузео 12. позицију. Александар Стојачић и Никола Перишић су у овом узрасту у трци двоседа на 500 метара заузели девето место. Мешовити четверац 2005. и 2006. годишта у саставу Филип Басарић, Ђерђ Ластовић, Александар Стојачић и Никола Перишић је у трци на 500 метара заузео шесто место.
Миникајакаши Кајак кану клуба Бечеј су у генералном поретку заузели пето место са 142 бода у конкуренцији 23 клуба. Прво место је освојила Зорка из Шапца чији су такмичари сакупили 255 бодова, други је био Дунав из Бездана, треће место је припало екипи Таркета из Бачке Паланке а четврти су били миникајакаши БСК-а из Борче. Испод наше екипе била је Панонија из Апаптина, затим Забрежје, па Елит из Бачке Паланке.
Све у свему ово је задовољавајући почетак такмичења у оквиру Мини кајак лиге Србије а пласман наше екипе је веома добар уколико се узме у обзир чињеница да су Бечејци наступили у само седам трка од могућих 20 које су се бодовале у конкуренцији миникајакаша.
Када су у питању пионири наш клуб је у генералном поретку заузео девето место у конкуренцији 23 клуба са освојених 15 бодова. Те бодове Бечејцима је донео Немања Грчић који је заузео пето место у К-1 на 1.000 метара и он је једини наступао у овом узрасту од наших кајакаша. Возило се укупно седам трка за генерални пласман а на крају први су били такмичари Таркета, друго место је припало Зорки из Шапца а трећи је био Дунав из Бездана.
Наредно коло Мини кајак и пионирске лиге Србије је на програму у суботу 23 јуна у Вишњићеву, треће коло ће бити одржано у суботу 7. јула у бачкој Паланци, док ће последње коло бити одржано у Бечеју у суботу 28. јула када је у плану да се одржи и регата „Трофеј Бечеја 2018“.
Сребрне медаље кадетској конкуренцији
Истог дана када је одржано прво коло Мини кајак и пионирске лиге Србије возила се и регата „Трофеј Београда 2018“. Једине медаље за наш клуб освојили су кадети, пошто је Љубомир Грчић био други у К-1 на 500 метара а исти успех оствариле су и Дејана Кекић и Љубица Икадиновић у трци двоседа на 500 метара. Кекићева је била пета а Икадиновићева девета у трци једноседа на 500 метара а Миодраг Икадиновић је био пети у јуниoрском К-1 на 1.000 метара.

Синиша Ерак