Спорт

Џудо: Бечејски џудисти нижу успехе

Тридесет двоје чланова Џудо клуба “Младост” успешно је положило испит за ученичке појасеве, који је одржан је 17. фебруара.

Комисију су сачињавали: Мирољуб Ничић председник Џудо савеза Војводине и тренери клуба Милорад Лончаревић и Александар Грбић. На крају полагања било је 6 жутих, 13 наранџастих, 9 зелених и 4 браон појаса. Приказано знање техника предвиђено програмом за одређене појасеве, било је на високом нивоу што је у завршној речи и истакао председник комисије Ничић.

Џудисти бечејске “Младости” буран али и берићетан период имали су у протеклим недељама. У Србобрану је у недељу 26. фебруара одржан 24. Међународни џудо турнир “Турија опен 2023” за полетарце, млађе и старије дечаке, на коме је наступило 662 такмичара из 62 клуба из 8 држава, а бечејска малобројна екипа од пет такмичара била је и више него успешна.

“Млађи пионир Стефан Кекић у категегорији до 66 кг освоијо је златну медаљу, док су старија пионирка Атанасија Радовановић у категорији до 44 кг и полетарка Каћа Перић у категорији до 34 кг изгубиле одлучујуће мечеве у борби за бронзу и тако морале да се задовоље са петим местом”, казао је тренер Милорад Лончаревић.

Бечејци су били успешни и на Првенству Србије за сениоре, које је 4. марта одржано у спортском центру “Шумце” у Београду, где је учествовало 197 такмичара из 45 клубова.

“Наш клуб је био заступљен са два такмичара,ветераном Гораном Цветковићем у категорији до 81 кг и Бојаном Мартицки до 90 кг који су такмичење завршили у другом колу. У Зрењанину је 5. марта одржан 40. међународни џудо турнир „8. март“ за полетарце, млађе дечаке и старије дечаке (М+Ж) на коме је наступило 613 такмичара из 51 клуба из пет држава. Наша екипа од 10 чланова освоила је три бронзане медаље – старија девојчица Анастасија Радовановић у категорији до 44 килограма и полетарци Филип Попов до 28 кг, Каћа Перић до 34 кг. Куриозитет је да су осталих седам такмичара у борби за бронзану медаљу изгубили меч и тако остали на петом месту”, рекао је Лончаревић.

Вукашин Љубојев