Друштво

Економско-трговинска школа: Нова компјутерска опрема и санација учионица

Још једна учионицашкола која је у овом јесењем периоду добила значајну донацију у виду рачунарске опреме од стране Министарства просвете је и Економско-трговинска школа која је добила 15 нових рачунара, 3 штампача и још 15 пројектора са носачима. Ово ће омогућити да ова школа повуче један део старе  рачунарске опреме за резерву али и да ова школа донира део опреме за ШОСО “Братство” и за ПУ “Лабуд Пејовић”.

У школи се тренутно одвијају и радови на санацији дела објекта. Из сопствених средстава школа финансира кречење ходника у приземљу и неколико учионица. Ова санација коштаће око 660.000 динара. Према речима директорке Гордане Ковачев ови радови, на жалост, у школи морају редовно да се обављају јер је влага у објекту веома велика. Зграда школе је стара па је сад већ одавно извесно да је неопходна већа реконструкције која се чека више од 15 година. Извлачење влаге из зидова је за сада превелика инвестиција за саму школу али и за локалну самоуправу. ЕТШ ипак редовно покушава да пронађе средства и самостално пише пројекте и конкурише сваке године код виших нивоа власти или код других донатора.

Ипак једна већа инвестиција ове године дошла је и из општинског буџета. На ребалансу буџета из јуна месеца одобрено је школи око 5.8 милиона динара да се уради санација и детаљније сређивање четири учионице на спрату школе. Осим кречења у овим учионицама биће урађени и обновљени подови, нова електро инсталација и санација дела плафона. Поред тога биће урађена и делимична реконструкција таванског простора у делу који је изнад тих учионица.