Култура

Градско позориште Бечеј: Програм у наредном периоду

У петак, 16. децембра, од 20 часова можете погледати сјајну представу „Смрт и девојка“ коју је режирао Никола Љуца, а улоге тумаче наши познати глумци Тамара Крцуновић, Милан Марић и Милош Тимотијевић. Градско позориште је копродуцент ове представе.

Шест месеци након веома успешног премијерног и репризног извођења, представа „Смрт и девојка“ поново на месту где је значајним делом и настала – у Градском позоришту Бечеј. Цена улазнице је 600 динара.!

„Смрт и девојка” је редак пример психолошког трилера на сцени. Освета, секс, манипулације су теме које текст истражује на интензивно узбудљив начин. Личне драме и преиспитивања које јунаци доживљавају је оно што публику оставља без даха, док се током 90 минута трајање представе стално питамо коме од њих троје да верујемо. Текст је написан 1991. године и праизведен у Ројал Корт Театру а затим и на Бродвеју у режији Мајка Николса са премијерном поделом – Глен Клоуз, Џин Хекман, Ричард Драјфус. Филмску верзију представе је режирао Рома Полански 1994. године са Сигурни Вивер, Бен Кингслијем у главним улогама. Посебност овог текста је преклапање високо политичко и друштвено ангажоване теме са жанровским конвенцијама психолошког трилера, који је мамац за публику.


У Позоришном клубу у четвртак, 15. децембра, у 19.00 часова биће одржана промоција књиге „Полуотворено“ аутора Милан Чекрџина Цефа. Улаз је бесплатан. Ово је књига о преживљавању и напору да се остане нормалан, о затворским апсурдима, „ресоцијализацијској спрдњи“. Иако је Цеф поприлично присутан на новосадској музичкој сцени, док је раније био и дописник Дневника, писао је за Грађански лист из Зрењанина, као и рецензије за портале. Дуго је кокетирао са писањем, а сада објављује и своју прву књигу. О сопственом затворском искуству.


У суботу 17. децембра од 22.00 часа биће одржан концерт новобечејског бенда Складиште 58 такође у Позоришном клубу. Улаз на концерт је бесплатан. У питању је cover band чији се репертоар састоји претежно од домаћег rocka и reggaea (Плејбој, Деца лоших музичара, Van Gogh…). Бенд свира у саставу: бубњеви: Драган Волков – Чока, бас гитара: Борис Васић, гитара/вокал: Срђан Брешчак, такође гитара/вокал Далибор Миланков и саксофон Бела Фаркаш.