Óbecse

Enyhülnek a szigorítások, mire számíthatunk?

Megjelent Óbecsén is a koronavírus?

Egy hónappal a kijárási tilalom megszüntetése után már alig látni olyan személyeket az utcán, akik védőfelszerelést – maszkot és kesztyűt viselnek. Felmerül a kérdés: ez vajon jogos vagy felelőtlenség a részü(n)kről?
A hét elején megjelent a hír községünkben, hogy az óbecsei Sojaprotein gyárban az egyik alkalmazott tesztje pozitív, vagyis az illető koronavírussal fertőzött.
Nem hivatalos információk szerint az említett vállalat S1 épületében a dolgozók hétfőn már nem mentek be a munkahelyükre, a COVID-19 megjelenése miatt. Mindannyiukat letesztelték, majd kezdetét vette a tesztelése azon személyeknek, akik az elmúlt időszakban kapcsolatban álltak az ott dolgozókkal. Állítólag a fertőzött személy tünetmentes, állapota stabil, azóta is karanténban van.
Az óbecsei Egészségház nem tud releváns információkkal szolgálni, hiszen az érintett személyt nem Óbecsén, az Egészségházon belül tesztelték. Az illetékes ebben a helyzetben a Vajdasági Közegészségügyi Intézet.
Az Egészségügyi Minisztérium hivatalos weoldalán az áll, hogy a járvány kezdetétől napjainkig kilenc koronavírusfertőzéses esetet regisztráltak községünken, azonban az óbecsei Egészségház adatai szerint egy olyan polgár sem fordult meg az intézményben, aki átesett a vizsgálaton és pozitív lett a COVID-19 tesztre.
Június 8-án az Egészségügyi Minisztérium hivatalos weboldalán az állt, hogy a járvány kezdetétől addig a napig 11.896 személy fertőződött meg koronavírussal. Ebből jelenleg 15 beteg van lélegeztetőgépen. A halálesetek száma Szerbiában 250.
Az egészségügyi intézményekből arra kérik a lakosokat, hogy a szigorítások enyhítése ellenére vigyázzanak magukra és egymásra!
Hogy az említett személy valóban pozitív-e a koronavírusra, milyen lett a második teszt eredménye és az eset fejleményeiről a következő számban olvashatnak.

D.P.