Óbecse

Hamarosan új lokáción az Ifjúsági Iroda

Nagyobb, funkcionálisabb helyet kapnak a fiatalok

A fiatalok számára nagyon fontos, hogy rendelkezésülre álljanak helyek, helyiségek, melyek biztonságosak, ahová elvonulhatnak, nem csak a szabadidejüket tölteni, hanem ismerkedni, tapasztalatot cserélni, álmodozni, tanulni, kifejteni a kreativitásukat, ötleteket ,,gyártani’’, és megvalósítani azokat. Ezeknek a helyiségeknek biztonságosnak és hozzáférhetőnek kell lenniük minden fiatal számára.
Óbecse község ifjúságpolitikájának továbbfejlesztése és a fiatalok rendelkezésére álló helyek kibővítése érdekében a helyi önkormányzat a Városi Színház hozzájárulásával megkezdte a színház saroki (a korábbi Kreatív Központ) helyiségének felújítását, ahová hamarosan átköltözik az Ifjúsági Iroda. Az új helyiség teljes mértékben a fiatalok igényeit és érdekeit fogja szolgálni. Korszerű technikailag kiegészítők, kivetítő, mozgatható munkaasztalok, táblák és hasonló kellékek fogják megkönnyíteni és gazdagabbá tenni az oktatási, kulturális és egyéb tevékenységek megvalósítását, amelyeket az Ifjúsági Iroda egész év folyamán szervez.
– Óbecse község Ifjúsági Irodája az aktivitásait a Helyi Ifjúsági Akcióterv alapján valósítja meg. Prioritásunk továbbra is a fiatalok által javasolt ötletek megvalósítása. Megpróbáljuk meghallgatni a problémáikat és közösen megoldást találni azokra. Ebben az értelemben az Ifjúsági Iroda új helyisége egy újabb lépést jelent afelé, hogy jobban és hatékonyabban tudjunk dolgozni az ifjúságpolitika területén. A munkálatok folyamatban vannak. A terveink szerint idén ősszel kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, de a pontos időpontról időben értesíteni fogjuk a nyilvánosságot – nyilatkozta Iva Kekić, Óbecse község Ifjúsági Irodájának munkatársa.
Tekintettel a hosszú távú sikeres együttműködésre Óbecse község Ifjúsági Irodája és az óbecsei Városi Színház között, az említett helyiség átalakításának másik előnye az, hogy ugyanabban a létesítményben össze lehet vonni a kulturális eseményeket és tevékenységeket, a színház és az Ifjúsági Iroda eseményeit. A korábbi Kreatív Központban zajló rendezvények, valamint az ifjú színésztanoncok próbái ezentúl az emeleten, a színpad melletti helyiségben fognak zajlani, amelyet Óbecse község Ifjúsági Irodája saját költségén teljesen felújíttat.
Az Ifjúsági Iroda munkatársai azt is elmondták, habár a koronavírus miatt kialakult helyzet kihatott az idei tervekre és aktivitásokra, vagyis kénytelenek voltak több tevékenységet is lemondani, illetve elhalasztani, a nyár mégsem fog ,,üresen’’ eltelni. Természetesen minden biztonsági intézkedést betartva, de megrendezésre kerül majd több ifjúsági rendezvény is.

D.P.