ФК Војводина задовољна петим местом на табели

Након одиграног 34. кола у Војвођанској лиги „Северˮ фудбалски клуб Војводина из Бачког Градишта освојила је пето место са 56 бодова 18 победа, два ремија и 14 пораза, уз гол-разлику 76:41, те се тако фудбалери Војводине налазе на више него заслуженом одмору. Како напомињу у клубу ових дана ће заседати руководство и утврдити план и програм рада у припремном периоду, који би требао да почне 3. јула, и додају да ће шест недеља рада ће бити сасвим довољно да се спремно дочека старт првенства који ће бити – највероватније 14. августа.
Председник клуба, Горан Кудрић каже да је Воша први део сезоне одиграла и више него одлично, али да је у другом делу сезоне остварила слабији резултат. Разлог томе, како наводи он, лежи у томе што је неколицина играча отишла у Српску лигу.
„Узмемо ли у обзир клубове из великих места попут Оџака, Апатина и сличних, наша пета позиција у овој лиги је идеална, с обзиром да је Бачко Градиште једно мало место. Што се тиче моје екипе, задовољан сам како смо завршили сезону, ја бих волео да Градиште игра још десет година у овој лиги и да сваке године заврши на овој или сличној позицији“, казао је Горан Кудрић и додао да је екипа преуморна због чега је претрпела пораз од Црвенке у последњем колу (1:3).
Када је реч о следећој сезони, председник ФК Војводина најавио је да ће доћи до великих и радикалних промена, јер клуб има у плану да доведе од осам до дванаест играча, да се конкурише на сваком месту и то да буду млађи играчи жељни доказивања и игре.
У Воши кажу да ће паузу пред почетак новог првенства искористити на најбољи могући начин. У плану су тренинзи четири пута недељно, а током припрема одиграће седам до осам контролних утакмица. Поред првенствених утакмица у Војвођанског лиги „Северˮ, очекују их и утакмице у најмасовнијем куп такмичењу на нивоу ПФС „Суботицаˮ.
Евидентно је да ће бити промена у играчком и тренерском кадру, Наиме, Управни одбор ФК „Војводинаˮ прихватио је одлуку тренера Лазара Дабижљевића, о престанку сарадње, па ће тако челници у наредних неколико дана обавити разговор са кандидатима за тренера и донети коначну одлуку ко ће то бити. За сада су у опицају неколико имена казали су у клубу, не желећи да откривају превише.
Што се тиче долазака, управа клуба планира да врати играче који су били некадашњи чланови, али и неколико проверених играча који ће појачати конкуренцију у тиму и који ће много значити за почетак нове сезоне 2021/22 у којој планирају да се пласирају међу прве две екипе.
Прелазни рок траје од 28. јуна до 17. септембра 2021.године.

Дабижљевић се опростио од Воше и играча

Након последњег меча у овом делу првенства, тренер ФК Војводине Лазар Дабижљевић опростио се од клуба и играча.
„Утакмица против Црвенке је моја последња на месту тренера Војводине из Бачког Градишта и заиста бих желео да се захвалим. На овој функцији сам био три дуге године и за то време је клуб из Подручне прешао у Војвођански лигу. Ово је била најбоља сезона у мојој тренерској каријери, када сумирам целу сезону могу да закључим да је бити јесењи првак јако леп осећај, а што смо као петопласирани завршили сезону сматрам једним од највећих успеха и надам се да ће се ово дуго памтити“, са поносом је истакао Лазар Дабижљевић.

У току пријаве за меморијални турнир „Милован Јовић“

Четврти меморијални турнир у фудбалу 3 на 3 (на трави) „Милован Јовићˮ почиње 17. јуна. Пријаве екипа су до 16. јуна, када ће се обавити извлачење парова. Котизација по екипи је 6.000 динара. Главни покровитељ турнира је Општина Бечеј. Наградни фонд је 200.000 динара. Обезбеђени су пехари за три првопласиране екипе, као и спортска опрема за најбољег играча турнира, поклон породице Јовић.

                                                                                                                                            Вукашин Љубојев

Златна јесен – кишовито пролеће

Војводина је завршила јесењи део првенства Војвођанске лиге „Север“ на лидерској позицији, да би и пролећни део започела победом у Новом Кнежевцу и после 18 кола имала 41 бод, да би у следећих 16 утакмица освојила тек 15 бодова.
Пет пута су победили, нерешених исхода није било, али је било пораза и то 11 у тих последњих 16 утакмица.