Футсалери Бечеја на заслуженом одмору

Иако се у Првој футсал лиги Србије и даље играју мечеви плеј-офа, играчи Клуба малог фудбала Бечеј 2003 завршили су лигашки део сезоне 2021-2022 као петопласирана екипа на табели са 10 победа, два нерешена меча и шест пораза.

Бечејци су у плеј-офу, након пораза од 5:4 у првој утакмици четвртфинала, славили у реванш мечу над Коњарником на свом паркету идентичним резултатом (5:4) што их је одвело у „мајсторицу“, која се играна у среду 4. маја у Београду када су остали поражени са 8:5.

„Мислим да смо на самом крају такмичења заказали, односно да се могло више, што је било моје и очекивање управе клуба. Проблем је што смо у почетку преценили неке играче, односно мислили смо да појединци могу много више да прикажу на терену. Током самог првенства десило се то да су неки играчи много подбацили и то у утакмицама кад су били најпотребнији и зато је и овај резултат такав. Поред олако примљених голова на неким утакмицама, мислим да је и сам квалитет играча у питању, јер мислим да га немају. Можда је ово и нека реалност клуба, али су нас баш ти играчи демантовали јер су у појединим мечевима показали да могу мало више да искоче и онда смо ми добили лажну слику нечега. Морам напоменути и то да екипа није имала карактер када се путује на гостовања што већ само по себи значи да је мањкало квалитета, јер кад имаш квалитет није ти битно да ли идеш на гостовање или играш код куће. Ако се у новој сезони буде играло како управа клуба жели, онда ће морати доћи до неких резова, јер дефинитивно прва и друга лига није исто. Можда су играчи мислили да јесте исто али није, очекивања су много већа, много више се тражи од целог тима“, казао је тренер Бечеја, Игор Шошо.

Футсалери су тренутно на одмору, а прво наредно окупљање резервисано је за средину августа када ће отпочети припреме за нову сезону.

„На моју иницијативу ћемо кренути са другачијим и ранијим припремама. Неће бити више да се гледа у небо ко је спреман а ко није, просто ће то морати другачије да се ради и да се приступи свему овоме“, закључио је Шошо.

Вукашин Љубојев