Галерија „Круг“, Градско позориште: Изложба „Кад је свет стао, оне нису“

Галерија „Круг“ Бечеј и Координационо тело за родну равноправност општине Бечеј вас срдачно позивају на свечано отварање изложбе фотографија под називом „КАД ЈЕ СВЕТ СТАО, ОНЕ НИСУ“. Отварање изложбе је у уторак, 16. новембра у 18 часова. Изложбу ће отворити Јелена Бранков Черевицки, координаторка за послове из области родне равноправности и креирање политике једнаких могућности у општини Бечеј и Ференц Тот, члан кабинета председника општине задужен за послове демографије и популационе политике.

Година 2020. била је као ниједна до сада. Владе земаља широм света биле су усредсређене на сузбијање пандемије и економски опоравак унутар својих граница, а пажња јавности усмерена на здравствене ризике и превентивне мере, број заражених и умрлих, имунизацију, нове сојеве вируса ЦОВИД-19.Криза је истакла кључну улогу коју жене имају у нашим друштвима као здравствене раднице, продавачице, фармацеуткиње, учитељице, неговатељке, лидерке, али и додатно продубила неједнакости између жена и мушкараца, при чему су жене несразмерно више погођене кризом.

Како би одали признање свим женама које су током прошле године радиле за све нас, агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена, у сарадњи са Координационим телом за родну равноправност Републике Србије, Делегацијом Европске уније у Србији и Француском амбасадом у Србији, припремили су мултимедијалну изложбу под називом „КАД ЈЕ СВЕТ СТАО, ОНЕ НИСУ“ у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности“ који финансира ЕУ.

Изложба се састоји од уметничких фото и аудио прича 10 жена из Србије из различитих сфера живота које су својим професионалним као и личним залагањем дале немерљив допринос током пандамије ЦОВИД-19. Аутор фотографија је Игор Мандић, познати српски фотограф са више од 25 година искуства и бројним светским изложбама. Ауторка пропратних аудио прича је новинарка Сандра Мандић, која је разговарала са свим женама, снимила и припремила њихове приче у којима говоре о изазовима са којима су се сусретале у претходној години.

Изложба ће бити отворена до 26. новембра.