Óbecse

Gázvezeték épül az óbecsei parcellákon

A szerbiai képviselő-testület nemrégiben hozta meg a közérdekről, a különleges kisajátítási eljárásról és a dokumentáció beszerzéséről szóló törvényt, amelynek értelmében a bolgár határtól a magyar határig terjedő magisztrális gázvezeték kiépítése közérdeknek minősül. A megállapított nyomvonal szerint a gázvezeték áthalad az óbecsei, a bácsföldvári és a péterrévei kataszteri községen is, az itt található parcellákon a belgrádi MILENIUM TEAM Kft. nemrégiben megkezdte a gázvezeték kiépítéséhez szükséges kutatásokat. A nyomvonal terve szerint Óbecse község területén összesen 673 parcellát érintenek ezek a munkálatok 28,8 km hosszan és 50 méter szélességben.
Az óbecsei önkormányzat a község hivatalos honlapján (www.becej.rs), a Pályázatok/Értesítés cím alatt tette közzé azoknak a parcelláknak a listáját, amelyeken áthalad a gázvezeték nyomvonala.
Az önkormányzat tájékoztatása szerint az érintett parcellák tulajdonosai a kisajátításról szóló törvénnyel összhangban és megfelelő szakvélemények alapján térítésben fognak részesülni.

F.R.