Горански парк добија теретану на отвореном

Захваљујући финансијској подршци Министарства омладине и спорта и Општине Бечеј, односно пројекту који је креирала Канцеларија за младе општине Бечеј, у Горанском парку ће током лета бити изграђена савремена теретана која ће бити намењена свима којима су блиски спорт, природа и здрави стилови живота.
Теретана на отвореном унапредиће и услове за развој спортског туризма као водеће туристичке гране која се убрзано развија захваљујући различитим благодетима која се налазе у Бечеју, оценио је члан Општинског већа за спорт, омладину и туризам, Дане Мандић.

„Општина Бечеј у контексту спортског туризма добија још један битан локалитет који ће омогућити спортистима, како професионалцима, тако и аматерима што бољи и квалитетнији боравак у Бечеју током њихових припрема. Изградња теретане наставља се трим стазу, коју смо изградили пре неколико година. Још тада смо на предлог спортиста разматрали изградњу такозваних трим станица, односно теретана на отвореном. Овом инвестицијом завршавамо комплекс који ће се налазити у Горанском парку и који ће допринети како његовом очувању, тако и развоју спортског туризма. Сви смо свесни изазова са којима се Горански парк сусреће последњих неколико година и како се понашање појединаца рефлектује на јавну имовину. Сматрамо да ће уз што више садржаја у парку у њему боравити што више људи, те ће на тај начин бити сачувано све оно што се у њему налази“, казао је Дане Мандић, члан Општинског већа за спорт, омладину и туризам.

Теретана на отвореном биће изграђена унутар постојеће трим стазе. Овај простор биће ограђен
и покривен видео надзором.

„Теретана на отвореном садржаће десетак професионалних справа, биће ограђена, под видео надзором и садржаће анти-вандал систем. У наредном периоду планирамо да на ободима Горанског парка изградимо још више садржаја, попут скејт паркова, спортских терена. Сматрам да у самом парку и око њега морамо унети још више садржаја како би тамо боравило што више људи и како би Горански парк повезали са свим осталим спортским комплексима који представљају благодет у контексту спортског туризма на територији Општине Бечеј“, рекао је Мандић.
Вредност радова изградње теретане износи 5 милиона динара, од којих је 3,2 обезбедило Министарство омладине и спорта, док је остатак новца издвојила Општина Бечеј.

Вукашин Љубојев