Ревијални меч две рукометне генерације у Бечеју

После више од пет година, бечејски рукометаши ће одиграти једну утакмицу. Наиме, реч је о ревијалном мечу између последње две генерације Рукометног клуба Бечеј, играчи рођени ’86. и ’93. године, који ће бити одигран 5. јуна у хали Спорског центра „ Ђорђе Предин – Баџа“ у Бечеју са почетком у 15.30.

Иницијатор ове утакмице је један од тренера који је водио обе селекције, Стеван Катић.
„Идеја за ово окупљање је произишла из жеље да се окупе момци који су некада играли за РК Бечеј, од 2002-2010. године. Екипу старије генерације водиће Брана Терзић, који је био и један од оснивача РК Бечеја, поред Драгомира Кизе и Ђорђа Белића. Док ћу млађу селекцију водити ја и ако успем одиграти који минут за обе екипе. Надам се да ће ово бити један нови почетак окупљања. Лично бих желео да буде традиционално, пошто је за сада прекинуто дружење са пријатељима из Залаегерсега, али у нади да ће се ускоро наставити и код њих одржати јубиларни 10. турнир“, појашњава Стеван Катић.

Подсетимо да су обе селекције у јуниорском узрасту оствариле добре резултате. Момци годишта 86-то и млађи били су на финалном турниру Првенства Војводине, који је одржан у Бечеју 2003. године и заузели су треће место, док су млађи момци у Каћу заузели четврто место 2010. године. То је уједно била и последња званична утакмица РК Бечеја.

Вукашин Љубојев