Градиштанци сигурни на старту

КУГЛАЊЕ – ПРВА ЛИГА ГРУПА ВОЈВОДИНА

Куглаши Војводине из Бачког Градишта су успешно започели такмичење у оквиру Прве лиге Војводина пошто су у премијерном мечу ове сезоне савладали екипу Једрана из Голубинаца са 3.357:3.228 (5:3). Екипа коју предводи тренер играч Милан Каћански је на „домаћем“ терену у куглани Дома културе у Новом Бечеју добро започели наступ у лиги у коју су се вратили након више од деценије, а победа добија на значају ако се зна да због повреде за домаћина нису могли да наступе Гавра Ћосић и Милан Каћански. Прволигашки куглашки караван стартовао је, због актуелне еподемиолошке ситуације, од трећег кола, а прва два ће се одиграти у накнадним терминима које одреди Куглашки савез Србије.
Најуспешнији у победничком саставу били су Габор Курцинак и Марко Ердељан са по 582 оборена чуња, иза њих одмах Никола Вукадинов са чуњем мање, док су велики допринос првој победи донели и Иван Војновић (550), Стефан Војновић (532) и Хунор Радатович (530).
Наредни ривал Градиштанцима ће бити екипа Вихор из Сомбора која је у оквиру трећег кола савладала Славију из Ковачице у својој Куглани у Кљајићеву у којој ће дочекати и екипу Војводине.
Утакмице првог и другог кола Прве лиге група Војводина биће одигране у накнадно одређеним терминима.

Синиша Ерак