Спорт

Градиштанке најбоље у Србији

Веома успешне су биле стонотенисерке Војводине из Бачког Градишта на појединачном Првенству Србије за јуниоре које је у Темерину одржано у суботу 28. априла пошто су успеле да освоје све златне, и по једну сребрну и бронзану медаљу.
Титулу државног првака заслужено су освојиле Радмила Томињак и Река Безег у игри парова, а Томињакова се пењала на највиши степеник победничког постоља и у мешовитим дубловима где је тријумфовала у пару са Николом Грујићем, који наступа у Немачкој. У микс дублу је Река Безег освојила бронзу у пару са Немањом Ђиласом чланом СТК Стенес из Зрењанина, а Безегова је успела да у појединачном делу такмичења дође до сребрног одличја и вицешампионске титуле у нашој земљи.

Река Безег без грешке на јуниорском ТОП12

Одличне су биле Река Безег, Радмила Томињак и Дора Веђелек, такмичарке градиштанског клуба и прошлог викенда када је у Суботици одржан турнир најбољих 12 јуниорки са званичне ранг листе Стонотениског савеза Србије. На турниру где се играло по систему „свака са сваком“ Река Безег је остварила прави подвиг и са свих 11 победа заслужено освојили прво место. Друга је била Радмила Томињак која је забележила девет победа и два пораза, док је Дора Вађелек са скором од три победе и осам пораза заузела девето место.
И ова два такмичења су показала колики квалитет поседују стонотенисерке Војводине из Бачког Градишта а сви ови резултати добијају на још већој вредности уколико се зна чињеница да су све три поменуте играчице по својим годиштима још увек кадеткиње.

С.Е.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *