Óbecse

Helytörténeti pályázat fiataloknak

Óbecsén történt 1944-ben és 1945-ben címmel hirdetett esszé- és tanulmányíró pályázatot a Magyar Ifjúsági Akció Polgári Egyesület középiskolások, egyetemi hallgatók, valamint fiatal kutatók számára. A pályamunkáknak az 1944. október 8. utáni, valamint az 1945 eleji óbecsei történeteket kell bemutatniuk, az ehhez felhasznált forrás pedig lehet családi történet, egy szomszédban lejátszódó esemény, nagyszülők visszaemlékezése, de a tanulmány támaszkodhat levéltári forrásokra is. A munkákban képek és egyéb digitalizált dokumentumok vagy hanganyagok is szerepelhetnek, amit a zsűri külön értékel majd. Az öt legjobb pályamunkát egyenként 100 euróval fognak jutalmazni, és publikálási lehetőséget is biztosítanak majd a szerzőknek.
A Times New Roman betűtípussal írt pályázat terjedelme korlátlan, de minimum 15 ezer leütést kell tartalmazni. A pályázati korhatár 14-27 év.
A pályamunkákat június 20-áig kell beküldeni .doc fájlformátumban a kiss.igor@gmail.com e-mail címre. A tárgyban fel kell tüntetni a pályázat címét (Óbecsén történt 1944-ben és 1945-ben). Bővebb felvilágosítással a fenti e-mail címen, illetve a 069/22-94-205-ös telefonszámon Kiss Igor tud szolgálni.
A pályázatot a budapesti Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.
F.R.