Спорт

Злато Томићевића, сребро Новаковића

Кајакашка репрезентација Србије је прошлог викенда учествовала на првом Светком купу који је одржан у Сегедину где је свој наступ завршила са две освојене медаље, а на радост свих љубитеља спорта у Бечеју обе су завршиле на грудима наших суграђана Марка Томићевића и Марка Новаковића.
Актуелни светски прваци и званично најбољи спортисти Србије у 2017. години Марко Томићевић, који од ове сезоне наступа за Кајакашки клуб Бечеј и Миленко Зорић из Шапца су потврдили да немају конкуренцију на светском новиоу у дисциплини К-2 на 1.000 метара па су у петак 18. маја убедљиво тријумфовали испред посада Шпаније и Чешке Републике. Њих двојица су тог дана тријумфовали у квалификацијама, полуфиналу и финаној трци и доказали да су тренутно најбољи на Свету.
Дан касније, Марко Новаковић, који ће и ове сезоне наступати за ККК Змај из Земуна и Небојша Грујић из Шапца, су у финалу дисциплине К-2 на 200 метара прошли други кроз циљ иза посаде Шпаније чиме су најавили још једну успешну такмичарску сезону. Треће место је освојила Пољска а наше момке су нијансе делиле од освајања златне медаље.
Мало је фалило да до медаље дође и наша суграђанка Биљана Релић која је заузела пето место у А финалу дисциплине К-1 на 200 метара. Ипак и ово је фантастичан резултат за Релићеву, иначе такмичарку Панчева пошто је она по годинама још увек млађа сениорка и ово такмичење јој је био деби на највећој сцени.
Ови резултати су одлична увертира наших кајакаша за наредно Европско првенство које ће се одржати од 8. до 10. јуна у Београду.
Синиша Ерак