Хет-трик Пеленгића

ФУДБАЛ – ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА СЕВЕР

Фудбалери Војводине из Бачког Градишта су доживели пораз од екипе Бајше резултатом 2:0 (0:0) у утакмици 31. кола Војвођанске лиге Север. Изабраници Лазара Дабижљевића су у утакмици 30. кола на свом терену убедљиво савладали Херцеговац из Гајдобре резултатом 4:0(1:0). Хет-трик на том мечу постигао је Миодраг Пеленгић док се једном у стрелце уписао Братислав Јелић.
Утакмица 32. кола у којој су Градиштанци дочекали предпоследњу Војводину из Товаришева одиграна је у среду 26. маја, након закључења овог броја „Бечејских дана“. До краја сезоне изабраници Лазара Дабижљевића ће данас гостовати екипи ОФК Врбас, док ће првог викенда јуна месеца у последњем мечу овог првенства у Бачко Градиште доћи екипа Црвенке. Војводинини ривали из последња два кола воде велику битку за опстанак а међусобни окршај имаће у оквиру 32. кола.
Екипа Војводине заузима пето место на табели са 53 бода, једним више у односу на Младост из Бачког Петровца и шест бодова мање од Младост АПА из Апатина. Текстилац из Оџака је први са 75 бодова, Бајша је друга са осам бодова мање, док Младост из Турије има 64 бода на свом конту.
Све у свему ближи се крај једне веома дуге сезоне у Војвођанској лиги Север, која ће бити уписана у историју Фудбалског клуба Војводина из Бачког Градишта као једна од најуспешнијих у историји.
Свакако је да ће одмор доћи целој екипи а и младом стручњаку Лазару Дабижљевићу који је протекле јесени успео да доведе екипу до титуле јесењег првака.

С.Е.