Друштво

„Хумани људи Бечеја“: Радионице за децу са сметњама у развоју

Удружење „Хумани људи Бечеја“ покренуло је од почетка марта месеца прикупљање неопходних средстава и материјала за програм Ускршњих радионица за децу са сметњама у развоју. Прелиминарно су направили списак потрепштина за ове радионице: паковања темпера већих, палете и четкице којима ће се са децом осликавати јаја. Такође ће бити потребна храна за малишане у виду слаткиша, сланиша, сокова за децу. Из овог удружења кажу да би им много значило уколико би неко желео да направи неке домаће ситне колаче или слана пецива.

Предвиђено је да ће на радионици бити преко 60 деце а организатори ће се потрудити да прикупе средства да свако дете добије бар неки мали симболични поклон. На фејсбук налогу Удружења као и на фејсбук налогу Амалије Сабо Хорват објављен је позив родитељима да доведу децу на ове радионице.

„Молим родитеље деце са сметњама у развоју који су заинтересовани да своју децу пријаве за дружење уочи Ускршње радионице да ме контактирају. Радионица ће се одржати 02.04. на салашу Вујић са почетком од 13 часова у трајању од 2 часа. Очекују их разни едукативни садржаји и занимљиве игре које ће осмислити логопед-дефектолог Ана Грабеж, полигон и разне занимације од стране васпитачица П У „Лабуд Пејовић“, аниматори Чудесне Дружине, осликавање јаја и на крају дружења симболични поклончићи за сваког учесника. Дођите да се засладимо и играмо заједно!“ – каже се у позиву.

С обзиром да је за крај марта, а пре Ускрса и ових радионица, заказана и прва овогодишња Цветна пијаца, према договору од прошле године удружење „Хумани људи Бечеја“ имаће као и претходних неколико пута на пијаци свој штанд на којем ће прикупљати прилоге како за ове радионице тако и за младог суграђана Себастиана Береца  који је настрадао у саобраћајној несрећи и остао непокретан. Објавили су и да траже волонтере који ће током два дана трајања Цветне пијаце (27. и 28. марта) дежурати на штанду. Но, у међувремену донације могу да се однесу и сваког радног дана на адресу Браће Тица бр 66 у раздобљу од 9 до 16 часова.

У свим акцијама Удружења помажу им бројни сарадници из бечејских фирми, предузећа и других удружења. УГ Само локално-Бечеј такође наставља да помаже Амалија Сабо Хорват и удружењу „Хумани људи Бечеја“.

Новчана средства могу и да се уплате на  рачун: Милан Бокун 160-5800100789943-08 са назнаком „донација“! Напомена: рачун је приватан и за сваку уплату ће бити достављен рачун како су средства утрошена!“