Спорт

Изузетан наступ Бечејаца

КАЈАК – ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ И ВОЈВОДИНЕ У МИНИ КАЈАКУ 2020

Најмлађи такмичари Кајак кану клуба Бечеј остварили су изузетне наступе на првенствима Србије и Војводине која су 29. августа одржана на „Тиквари“ у Бачкој Паланци. Кајакашка сезона овог лета није ни одржана због добро познате ситуације око Корона вируса у нашој земљи, али су ипак одржане највеће републичке и покрајинске смотре у мини кајаку, односно за узраст такмичара рођених 2008. године и млађих.
Дванаесторо такмичара нашег клуба које је водио тренер Вла-дислав Живановић уз асистенцију Љубице Икадиновић, показало је да су у самом врху државних и покрајинких поредака, па су заслужено освојили велике медаље.
Када је у питању Првенство Војводине у мини кајаку наш клуб је у конкуренцији 17 екипа заузео високо треће место са 166,5 бодова. Прво место је припало најмасовнијој екипи домаћина Таркета, док је други Дунав из Бездана.
Бечејци су генералном поретку Првенства Србије заузели веома добро пето место са 223 бодова. Прво место је освојио Таркет, друга је била екипа БСК из Борче, трећи Дунав из Бездана а четврта Зорка из Шапца.
Ова два пласмана представљају фантастичне успехе ако се узме у обзир да су од укупно 20 трка Бечејци учествовали у само седам, што само по себи показује колики потенцијал имају ових „12 жигосаних“ бечејског клуба.
Четверац мешовитог 2008. и 2009. годишта у трци на 500 метара који су чинили Матеја Молнар, Залан Сирбик, Мате Беркеш и Лука Ташин освојио је златне медаље и у оквиру Првенства Војводине и Првенства Србије.
Сребрну медаљу на Првенству Војводине а бронзану на Првенству Србије је освојио четверац у саставу Марк Беркеш, Срђан Стричић, Денеш Фехер и Стеван Сиришки у конкуренцији мешовитог узраста 2010. и 2011. годишта у трци на 500 метара. Матеја Молнар у МК-1 на 1.000 метара у конкуренцији дечака рођених 2008. године освојио сребрне медаље и у покрајинској и државној конкуренцији, а треба споменути да је вредне бодове нашем клубу у ток дисциплини донео Лука Ташин који је у Војводини заузео 13. позицију док је у државној конкуренцији био четири места слабије пласиран.
Марк Беркеш се окитио бронзом у МК-1 на 1.000 метара у конкуренцији дечака рођених 2010. године, док је Денеш Фехер ту трку завршио на четвртом месту у покрајинској конкуренцији, док се у државном поретку Беркеш нашао на шестој а Фехер на седмој позицији. Бронзану медаљу у Војводини у том годишту освојио је двојац који су чинили Стеван Сиришки и Срђан Стричић у трци на 500 метара, док су у оквиру првенства државе били седми. Бронзу на првенству Војводине су освојили и Милан Блажић и Мате Хорти у МК-2 на 500 метара у годину дана старијем годишту где су Давид Секач и Андор Арањош били четвртопласирани. Ова два четверца су у конкуренцији Првенства Србије заузели два места слабији пласман. Вредне бодове нашем клубу донели су и Залан Сирбик који је био пети у МК-1 на 1.000 метара у конкуренцији миникајакаша рођених 2009. године као и Мате Хорти који је ту трку завршио на шестој позицији у оквиру Првенства Војводине, док је на првенству Србије забележили Залан Сирбик такође био пети док је Хорти трку завршио на седмој позицији.
С.Е.