Спорт

Одличан старт Војводине

ФУДБАЛ – ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА СЕВЕР

Фудбалери Војводине из Бачког Градишта забележили су изузетно добар старт у оквиру Војвођанске лиге Север пошто су у прва кола успели да остваре максималан учинак и да заслужено гледају на своје ривале са самог врха табеле. Изабраници Лазара Дабижљевића су без имало респекта ушли у овај циклус такмичења па су на премијери домаћем терену савладали Обилић из Новог Кнежевца са убедљивих 3:0(1:0) головима Ненада Виновића, Бојана Ћулума и Братислава Јелића. Други меч у сезони одигран је такође на терену СЦ „Ђорђе Тапавица – Џоја“ у Бачком Градишту када је у госте дошла екипа Србобрана која је испраћена са четири гола у мрежи за нову убедљиву победу резултатом 4:1(2:0). По два гола за изабранике Славољуба Дабижљевића постигли су Бојан Ћулум и Братислав Јелић, док је част гостију одбранио Зоран Арђелан поготком на почетку другог дела којим је смаљио резултат на 2:1 али то је било све што су гости успели да ураде тог дана.
Победнички низ Градиштанци су наставили и у недељу 30. септембра када су на првом овосезонском гостовању успели да савладају Раднички у Сомбору резултатом 2:1(1:0). Утакмицу је одлично отворио Славољуб Дабижљевић који је госте довео у вођство већ у петом минуту, што је и био резултат којим се отишло на полувреме. Предност Градиштанаца дуплирао је Братислав Јелић својим четвртим голом у сезони, а домаћи фубалери су до краја успели само да смање предност резиграних изабраника Лазара Дабижљевића.
Након ове три победе фудбалерима Војводине предстоји низ веома тешких мечева а први су одиграли у среду 2. септембра, након закључења овог броја „Бечејских дана“ када су на свом дочекали екипу ЧСК из Челарева која је као и они у прва три кола успела да забележи све три победе.
Ништа лакше изабраницима Лазара Дабижљевиће неће бити ни овог викенда када ће гостовати у Таванкуту екипи која у прва три кола нема пораз и са седам освојених бодова заузима шесто место.
Низ тешких утакмица Војводина ће наставити и наредног викенда када ће на свом терену дочекати екипу Младост АПА из Апатина која је седам бодова из прва три кола показала да ће бити веома конкурент за сам врх табеле и заслужено се налази на петом месту „војвођанског севера“.
Сигурно је да људи из управе Војводине на челу са агилним Гораном Кудрићем могу бити задовољни учињеним на старту сезоне, а такође сви љубитељи фудбала у Бачком Градишту могу очекивати да се на овом неће задовољити екипа коју предводи млади Лазар Дабижљевић.
С.Е.