Спорт

Јовановић победник „шестице“

ФУТБОЛЕЈ

Шести по реду турнир у футболеју одржан је 25. септембра на главном терену ФК “Јединство” у Бачком Петровом Селу. У конкуренцији од тринаест такмичара победу је однео Игор Јовановић-Цептер. Он је у финалу савладао Манцета резултатом 2:1 у сетовима.
У борби за треће место Жељко Дерушек савладао је Алексу Вишковића. Овом традиционалном спортском догађају се из године у годину прикључују нови играчи, жељни опробавања у овом несвакидашњем спорту.
“Иако се углавном сваке године такмиче исти играчи, имамо и неколико нових. Код оних који често упражњавају овај спорт приметан је напредак у техници. На пример, то се види код Алексе Вишковића и Страхиње Златића, они су јако напредовали”, истиче Жељко Дерушек, творац футболеја.
Мечеви су ове године играни на квалитетнијој подлози, будући да је захваљујући локалној самоуправи купљена косилица, те је тако травната површина редовно заливана и одржавана, објашњава Дерушек и додаје да интензивно ради на промоцији овог спорта, како код нас, тако и у свету.
“Овог лета смо уз помоћ једне компаније за спортски маркетинг из Холандије израдили презентацију и бизнис план на енглеском језику. На основу тога планирамо да заинтересујемо неког иностраног инвеститора. Овај спорт је заиста квалитетан и озбиљан и он заслужује да постане светски спорт. Не искључујемо да инвеститор може бити и домаћи. Прошле године сам имао један контакт са Новаком Ђоковићем и дао сам му овај материјал”, казао је Дерушек.

В.Љ.