Сервис

ЈП „Топлана“: Након проба почело грејање због ниских температура

Јавно предузеће „Топлана” Бечеј обавештава купце топлотне енергије за грејање, који су прикључени на Систем даљинског грејања (СДГ) ЈП „Топлана” Бечеј, да ће се у склопу припрема за почетак грејне сезоне 2021/21 године, почевши од 07.10.2021.године отпочети са „хладним”, а од 08.10.2022.године и са „топлим” пробама Система даљинског грејања.

У току „хладних” проба радници ЈП „Топлана” Бечеј вршиће допуњавање и стављање под притисак вреловодне мреже, топлотних подстаница и кућних инсталација централног грејања купаца.

У току „топле” пробе испитиваће се функционалност постројења за производњу топлотне енергије, вреловодне мреже и топлотних подстаница купаца.

С обзиром да систем даљинског грејања није био у функцији више месеци могу се приликом „хладних” и „топлих” проба очекивати цурења у топлотним подстаницама и на кућној инсталацији централног грејања купаца.

Због тога молимо све купце да у наредном периоду обрате пажњу на евентуална цурења на кућној инсталацији централног грејања и на топлотним подстаницама.

У случају цурења на кућној инсталацији, топлотним подстаницама или на вреловодној мрежи молимо купце да обавесте Техничку службу ЈП Топлан Бечеј  на телефоне 021/6915-470 (у периоду од 6-21 час) и 021/6912-761 (у периоду од 7-15 часова).

У складу са Одлуком о условима и начину снабдевања топлотном енергијом из система даљинског грејања грејна сезона почиње 15.октобра, а изузетно може да почне раније ако три дана узастопно у 21 час температуре спољњег ваздуха износи 12⁰Ц или ниже.
Нагло погоршање времена условило је и ЈП „Топлана“ да претходне недеље почне са испоруком топлотне енергије.