ЈП „Комуналац“: Додатна средства за расвету и путеве

На 14. седници СО Бечеј ЈП „Комуналац“ је предао коригован план коришћења средстава из буџета у складу са претходно усвојеним другим ребалансом. О томе на који начин ће бити утрошена ова средства која су опредељена за ово предузеће директор Жељко Плавшић је рекао:
„Средства ће бити углавном утрошена на финансирање одређених уговорених послова за одржавања путева и одржавања јавне расвете као и за плаћање електричне енергије, дакле то су све финансијски захтеви које ми имамо у овом тренутку. Ми смо замолили Општинско Веће да нам у овом другом ребалансу предвиде нека средства за ове намене да би до краја године наставили у континуитету да радимо. Што се тиче путева знате да смо ове године радили капиталан пројекат реконструкције саобраћајнице у улици Стевана Дороњског и ми смо веома задовољни јер тај је посао веома добро урађен али смо онда морали да предвидимо још средстава за текуће одржавање путева на територији целе општине Бечеј. Што се тиче јавне расвете ми смо на више локација где су се грађани жалили да је мрак инсталирали јавну расвету, тако да су нам и ту била потребна додатна средства за текуће одржавање јавне расвете у остатку општине.“

На питање новинара шта се догађа са расветом и постављањем сигурносних камера у Горанском парку која је „обећана“ за крај лета директор Плавшић је рекао да је урађено 80 посто посла на пројектној документацији за прикупљање понуда за комплетан видео надзор у парку и тек кад се то заврши до краја знаће се колико је средстава неопходно да се то уради.

Дакле, тек након тога ЈП ће тражити да се за тај износ увећа и ставка за текуће одржавање парка према оснивачу. Према речима директора Плавшића, у питању није једноставна инсталација, јер све то мора бити повезано подземним водовима, да то захтева веће радове и пуно опреме и камера и логистике, управљања. „Када све то испланирамо и када се прибави комплетна документације надамо се да ћемо наћи начина да то и финансирамо и да парк буде комплетно покривен видео надзором да се више не дешавају проблеми које смо имали до сада.“- рекао је Жељко Плавшић.