ДруштвоСервис

Када ће стајалишта у Данила Киша бити у функцији?

Аутобуска стајалишта у Данила Киша још увек су затворена и без струје. Како је време ових дана све хладније питали смо општинско начелништво за инвестиције и локални економски развој када би требало да стајалишта прораде и речено нам је да је тренутно Општина поднела захтев ЕПСу да се стајалишта прикључе на струју и ово јавно предузеће је послало захтев за плаћање (фактуру) ове услуге.

Општина Бечеј је предвидела средства за ову намену али у међувремену није била у могућности да у првих 15 дана почетка године због одређених послова око уношења буџета и стандардних техничких послова на почетку године, плаћање и изврши према ЕПСу.

Према речима Вујиновић Виђенка, пројект менаџера на пословима локалног економског развоја у Општини Бечеј, може се очекивати да се уплата ЕПСу спроведе до краја јануара и да се након тога остави рок и ЕПСу да уради прикључак стајалишта на мрежу. Након тога је потребно само дан или два да се објекат још једном од стране извођача и надзора провери и да се уради запримање па да стајалишта почну са радом.

Дакле, негде средином фебруара је превиђено да стајалишта буду у функцији.