ДруштвоКултура

Kлуб „Перо аматера“ издао први алманах радова

Бечејски књижевни клуб „Перо аматера“ објавио је свој први штампани алманах и представио га бечејској публици у Градској библиотеци. Овај клуб боји 23 члана и у раду учествују уметници аматери из области књижевности и ликовног стваралаштва. Клуб је основан прошле године у мају и успели су да већ у првој години сакупе и обраде довољно добар материјал за књигу и да га проберу и објаве. Зборник садржи ликовне и литерарне прилоге који су као и сами чланови клуба веома различити. На промоцији у Градској библиотеци аутори су читали своје радове а од радова ликовних уметника је направљена изложба.

Поред аутора на промоцији зборника је учествовао и хор музичке школе „Петар Коњовић“ који ради по руководством професорице Сенке Јовановић.

Председник Клуба Драган Савић је на почетку у уводном говору, на промоцији, рекао да је циљ овог удружења да их сваке године буде све више и да радови уметника аматера убудуће буду доступни за ширу публику, да добију прилику да покажу шта знају.
На промоцији је наглашено да овај клуб као и сам алманах нема ограничења када је неки жанровски или уметнички израз у питању да не постоје неки тематску услови и да свако може да се прикључи и да у сарадњи и договору са урађивачким тимом и објави своје радове.