Спорт

Комароми и Ердељан најбољи у 2019. години

ИЗБОР СПОРТИСТЕ ГОДИНЕ ОПШТИНЕ БЕЧЕЈ

Традиционални избор спортисте године за 2019. годину одржан је у петак 27. децембра у Великој сали Скупштине општине Бечеј где су изабрани најбољи појединци, екипе и спортске организације. Најбоља спортискиња Општине Бечеј за 2019. године је Ана Река Комароми из Карате клуба Бечеј, а најбољи спортиста је такмичар Куглашког клуба Војводине из Бачког Градишта Марко Ердељан. Ана Река Комароми је прошле године, између осталих успеха, постала првакиња Европе у узрасту такмичарки 14 и 15 година у шпанском Кадизу, док је Марко Ердељан постао светски првак у паровима на кадетском Првенству Света у Чешкој.
Најбоља млађа пионирка је Река Варга из Пливачког клуба Свим стар, испред Соње Вукшић из Кик бокс клуба Бечеј и Неде Стојадиновић из Карате клуба Бечеј. Залан Сирбик из Кајакашког клуба Бечеј је најбољи млађи пионир испред клупског колеге Матеје Молнара и Алекса Пољака из Стонотенисера Војводине из Бачког Градишта. Каратискиња Бечеја Катарина Киш је најбоља пионирка испред пливачице Тимее Ердеги и каратисткиње Бачког Петровог Села Александре Гаврић. Пливач Стеван Нићин је најбољи пионир, испред куглаша Војводине из Бачког Градишта Хунора Радатовича и Давида Лапиша стонотенисера Војводине. Ана Река Комароми је најбоља кадеткиња испред пливачице Јоване Јечански и каратисткиње Бачког Петровог Села Луцие Бовановић. Кајакаш Марко Мишковић је најбољи кадет, испред каратисте Вељка Мишковића и Давида Ферчика, каратисте Бачког Петровог Села. Најбоља јуниорка је кик боксерка Милица Стојшић, друга је била каратисткиња Бачког Петровог Села Кинга Комароми, а трећа куглашица Војводине Наташа Марковић. Марко Ердељан је изабран за најбољег јуниора, други је био џудиста Александар Стојков а трећи кик боксер Никола Влајков. Најбоља сениорка је Александра Радић из Плесног клуба Макс денс, кик боксерка Ксенија Медић је изабрана као другопласирана, док је Каролина Калапош из Спортске организације Каролина Стрела била трећа. Кајакаш Марко Томићевић је најбољи сениор испред каратисте Мирослава Опарницe и фудбалера Војводине из Бачког Градишта Ненада Кудрића.
Најбољи тренер у прошлој години је Атила Комароми из Карате клуба Бечеј испред Лазара Дабижљевића (ФК Војводина) и Милана Каћанског (Куглашки клуб Војводина). За спортског радника признање је добио Милорад Ракић из ССОБ, а постхумно је додељена плакета за животно дело дописнику „Спортског журнала“ Лајошу Берти.
Женски ката тим Карате клуба Бечеј је изабран за најбољу екипу, испред женске екипe Карате клуба Бачко Петрово Село и јуниорске поставе Куглашког клуба Војводина. Џудо клуб Младост из Бечеја је проглашен за најуспешнију спортску организацију. Друго место освојио је Мушки одбојкашки клуб Бечеј, а трећу позицију Женски одбојкашки клуб Бечеј. Кајак кану клуб Бечеј добио је плакету поводом јубилеја, седам деценија постојања и успешног рада.
У школском спорту код основаца најуспешнија је била ОШ „Здравко Гложански“, друга је била ОШ „Север Ђуркић“, а трећа ОШ „Шаму Михаљ“ из Бечеја. Код средњошколаца је „Гимназија“ била прва, „Економско-трговинска школа“ друга, а „Техничка школа“ трећа. Стана Баћински је добила признање у конкуренцији радничког спорта и рекреације, пошто је освојила две златне медаље у пикаду на протеклој 12. радничкој олимпијади у Бечеју и Новом Бечеју. Репрезентација општине Бечеј у стоном тенису је добила признање код дама, док је код мушкараца репрезентација општине Бечеј у кошарци понела екипет најбољих у екипној конкуренцији радничког спорта.

Б.Д.