Спорт

Обављена прозивка „Бечејаца“

ФУДБАЛ – СРПСКА ЛИГА ВОЈВОДИНА

Након дуге зимске паузе, на Градском стадиону у Бечеју је у уторак 21. јануара обављена „прозивка“ фудбалера ОФК Бечеј 1918. Присутне играче и стручни штаб је први поздравио Недељко Васић, потпредседник клуба који им је пожелео пуно здравља и квалитетног рада. Он је истакао да су припреме почеле на време па ће екипа имати довољно времена да се спреми за старт пролећног дела сезоне у Српске лиге Војводина који је планиран за 7. март када ће наша екипа угостити Борац из Сакула. Спортски директор Милош Андрић је пожелео добродошлицу новим играчима уз жељу да се што пре навикну на рад у нашем клубу како би се у пролећној полусезони остварио бољи резултат него јесенас.
Милан Белић, шеф стручног штаба је на почетку обавестио присутне да ће целе припреме бити одрађене у Бечеју. Радиће се сваки дан осим недељом, а већ је заказано шест припремних утакмица. Први ривал нашој екипи ће бити омладинци суперлигаша Војводине из Новог Сада првог дана фебруара.
Екипу бечејског српсколигаша су током зимске паузе појачали Анђело Качавенда који игра на позицијама бека, везног и штопера а јесенас бранио боје  српсколигаша Дунава из Старих Бановаца, док је током каријере носио и дрес украјинске Таврије, затим „везњак“ Небојша Павловић који је играо за беочински Цемент, а конкуренцији међу стативама ће појачати млади голман Ранко Пушкић који је јесенас бранио за Слогу из Темерина. Осим ове тројице младића, ученика школе фудбала Војводине из Новог Сада, Бечејце су појачали Врбашани Илија Тутњевић који игра на позицији задњег везног и нападач Лука Крајиновић.
Бечејски састав ће у односу на јесењи део део сезоне бити слабији за капитена Славољуба Дабижљевића и Бојана Ћулума, који ће каријере наставити у Војводини из Бачког Градишта. Стефан Адамек и голман Душан Војводић ће овог пролећа играти у Црвеној звезди са Најлона, а бечејски клуб је напустио и штопер Урош Миленковић. Највећи хендикеп за тренера Белића биће одлазак првог стрелца екипе Милоша Зличића, који је целе зимске припреме одрадио са прволигашем ОФК Бачком из Бачке Паланке и ових дана треба да се реализује трансфер одличног нападача из нашег клуба. Како је истакао Недељко Васић треба још само две управе клуба да утаначе детаље око трансфера и цео посао ће бити готов.
– Желимо да направимо још већи искорак горе на табели и да наставимо да играмо добар и интересантан фудбал. Ако то наставимо да радимо имаћемо и даље ситуације као и ове зиме када су клубови из виших рангова тражили наше играче. Суперлигашки и прволигашки клубови су били заинтересовани за четворицу играча и један је и отишао. Када сам са овим стручним штабом дошао у клуб то је била и стратегија коју смо усвојили да развијамо играче а да играмо леп фудбал и да се такмичимо равноправно са свима, казао је Милан Белић шеф стручног штаба ОФК Бечеј.
Осим почетка припрема, љубитеље фудбала у Бечеју могу да радују најаве да ће терен са вештачком травом бити готов до почетка пролећног дела сезоне а постоје и најаве да ће кров над западном трибином Градског стадиона у Бечеју „поздравити“ навијаче већ на старту полусезоне.

Синиша Ерак